Alla inlägg under december 2012

Av rosatjejen - 19 december 2012 00:22

Efter en mycket bra dag, blev det en tuff kväll.
Har kännt det som att jag behöver hosta upp nåt, men det finns liksom inget att hosta upp. Dessutom har mina värden legat pä botten nivå hela kvällen, vilket känns mycket tråkigt.
Hoppas bara att jag inte dragit på mig nån ny infektion nu också, det vore ju inte så lyckat nu lagom till jul. Jag får hoppas att det bara är något tillfälligt och att jag vaknar upp pigg som en lärka imorgon bitti, med värden som är på topp.

Av rosatjejen - 18 december 2012 09:33

Det närmar sig målvikt   

 

Så här lite har jag inte vägt på närmare 8år, så detta känns fantastiskt bra.

Allt tack vare lchf, ett stort jävlaranamma och en stark karaktär.

Nu gäller det bara att bli viktstabil, jag vill ju absolut  inte gå upp ett endaste gram igen, men jag vill heller inte gå ner så jag väger mycket mindre än 58kg.

Jag kommer fortsätta med lchf, dock inte lika strikt som innan. Så fort jag är nere på 58,0 så kommer jag börja smyga in lite mer kolhydrater i kosten, men mycket lite i taget för att se vad som händer på vågen. Jag kommer däremot inte äta potatis, pasta  ris, bröd eller sötsaker, för då kommer garanterat sockermonstret vakna till liv igen, och det vill jag inte vara med om.

l

Av rosatjejen - 17 december 2012 20:48

För er som undrar hur det gick hos lungspecialisten idag. Så kommer jag att skriva om det och vad vi fick veta, så fort jag hunnit berätta det för min familj och mina närmaste.
Det känns inte rätt att dom ska behöva läsa det här innan jag berättat för dom.
Dessutom så måste jag själv smälta all ny information också, annars är risken att jag bara svamlar till det.
Det gick i alla fall bra att ta sig till Huddinge sjukhus (Flemmingsberg) med buss och pendel, det tog visserligen lite tid, men det får man ju räkna med när man ska ta sig till andra sidan stan.
Jag kan ju erkänna att jag var rejält trött när jag kom hem, det blev ju en heldagsutflykt. Men jag hade ju trevligt sällskap hela dagen och det uppskattar jag mycket. Tack älskade Emelie   

Av rosatjejen - 17 december 2012 20:23

Vi börjar så här för att se om kissen kan låta bli den lilla bordsgran, som jag inhandlade på clas ohlson idag.
Om hon låter bli denna (vilket jag tror kan bli svårt), så kanske vi vågar ta upp den stora granen till helgen. Men jag tror som sagt att vi nog får nöja oss med denna lilla.
Vi ska ju dessutom vara borta på julafton, så det är ju inte världens katastrof om vi inte kan ha nån gran i år.

Av rosatjejen - 16 december 2012 23:35

Så här har hon sovit hela kvällen, så risken finns att det kan bli livat värre inatt

Av rosatjejen - 16 december 2012 20:31

Imorgon är det äntligen dags för det efterlängtade besöket hos lungspecialisten, som jag väntat.

Naturligtvis känner jag en stor oro för vad som komma skall, men det ska ändå bli skönt att komma vidare med detta.

Jag vågar inte ha några förhoppningar och är beredd på det värsta, men det klart att jag innerst inne hoppas att läkaren på vårdcentralen ska ha fel.

Emelie ska med, och det känns skönt. Jag har förresten lovat henne att om vi går därifrån med en känsla av något possitivt, så bjuder jag på finlunch, i annat fall så blir det Donken eller nåt liknande.

Mindre kul blir det att ta sig till Huddinge sjukhus med kommunala färdmdel en måndagmorgon, men vi får se till att vara ute i god tid helt enkelt.


l


Av rosatjejen - 16 december 2012 10:19

Jag skrev igår att vi var oroliga för lilla Svea som var så slö, och bara sov hela dagen. Jag får ta tillbaka det nu. Hon vilade nog bara upp sig för att orka busa och leka extra mycket idag istället.

klockan 7 imorse satte hon igång att leka i sängen, för att sen fortsätta att rusa runt som en liten tornado från rum till rum i hela lägenheten, och lekte med allt hon hittade som råkade ligga framme, och det var allt från mina guldörhängen till en liten sån där plastplupp man stänger brödpåsen med, och nu är klockan 10,30 och hon är fortfarande igång.

Just nu så tränger hon sig in mellan mig och datorn, och försker fånga mina fingrar när jag skriver, så det tar lite extra tid att skriva, eftersom jag måste radera alla bokstäver som hon får till när hon sätter ner tassarna på tangentbordet.

   


l

Av rosatjejen - 15 december 2012 20:25

Ännu är inga julklappar inhandlade, men fick just se att Nacka forum har öppet till kl,22 på kvällarna ända fram till dagen före julafton. Det kändes väldigt bra, för då har jag ju chansen att få hjälp av nån av döttrarna att köpa julklappar någon kväll denna vecka, utan att behöva stressa för att bli klar innan kl,20, då Nacka forum stänger i vanliga fall, helt perfekt ju. Förhoppningsvis är det inte riktigt lika mycket folk i affärerna så sent heller.


Till dom stora barnen vet jag ungefär vad jag ska köpa, men det är värre med den yngsta. Jag hade tänkt köpa mer Lego friends till henne, och några ljudböcker. Men nu är det ju så att alla ringer ju mig för att fråga vad hon önskar sig, och då har jag ju i brist på andra förslag sagt just detta, vilket nu resulerat i att hon kommer att få en jäkla massa Lego friends av mormor och systrar, och även ljudböcker, så nu vet inte jag vad jag ska köpa till henne :-O

Jag frågade henne idag om hon önskade sig något mer, och då sa hon återigen lego friends. Jamen sa jag, det är väl inget kul att bara få en massa lego i julklapp.

Jo, mendade hon på, ju mer desto bättre.

Jamen du kan väl önska dig något mer.

Jag fick då svaret att jo lite egna pengar vore kul att få, kanske 15 000 kronor eller så, att köpa lite kläder för. Hmmmmpppffff............ (tilläggas bör att hon inte har nån vidare koll alls på skillnaden mellan 500 och 15000, den mattematiska kunskapen har inte riktigt fallit på plats ännu) Som tur är så hinner jag nog klura ut något bra innan jag kommer iväg för att handla, för några 15 000 kan jag tyvärr inte hosta fram, och kunde jag det så skulle dom inte gå till  julklapp åt lilla fröken, utan till en solresa.

Jag undrar förresten om man kan önska sig en resa i julklapp av tomten. Så snälla tomten om du läser detta så vill mycket gärna ha en resa till Gran Canaria eller Teneriffa i 2 veckor, Jag har varit snäll, eller åtminstone ganska snäll, eller okey fläckvis snäll nån gång ibland åtminstone, det borde väl räcka.

l

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards