Alla inlägg under december 2012

Av rosatjejen - 4 december 2012 13:47

Här händer inte så mycket, men ändå försvinner dagarna i en rasande fart.


Igår var jag iväg med min mamma och köpte vaxdukar på Jysk, som jag sen la ovanpå Matildas och Olivias sängar. Tror ni det hjälpte, Nääää det gjorde det inte, hon var upp och kissade i Olivias säng i alla fall. Det enda possitiva med vaxduken var ju att jag slapp tvätta sängkläderna, det var ju bara att torka upp kisset, och sen torka efter med lite handsprit. Så nu får dörrarna vara stängda ett tag till, tråkigt men nödvändigt.

Om det inte vore för det här kissandet, på fel ställe, så är det alldeles ljuvligt med katten, hon är så kelig och busig och mycket trevligt sällskap när man är ensam hemma.

 

Igår kväll upptäckte hon akvariet för första gången, och gissa om hon tyckte det var spännande, hon satt där i säkert en timma och slog så gulligt med tassen mot glaset.



Av rosatjejen - 3 december 2012 10:05

Idag har jag tänkt att det ska bli en bra dag.

Det började bra, med att jag sov till kl,9 och vaknade utvilad för en gång skull, vilket var härligt.

Gick upp och tog mina inhalationer, och medans jag väntade på att dom skulle verka i en 15-20 minuter, så drack jag en latte. Jag tror på riktigt att jag kulle kunna leva på enbart latte, inte så nyttigt kanske men ändå.

Nu har jag som vanligt peffat före och efter medicinen, och det var de resultat jag väntat mig. Det är på morgonen jag nästan alltid har de sämsta värdena, sen brukar dom stiga lite under dagen, för att sen sjunka igen på kvällen.


Idag hoppas jag att jag orkar ta mig ut en sväng.

Jag skulle behöva åka och köpa vaxdukar till barnens sängar. Så att jag förhoppningsvis slipper tvätta mer nerkissade sängkläder på ett tag.


Förresten så måste jag berätta vad som hände igår kväll.

Svea hade ju kissat på Olivias duntäcke, så jag slängde in det i tvättmaskinen, och sen vidare in i tumlaren med en massa tennisbollar.

Vad jag inte hade en aning om var att det hade gått hål i täcket, så när jag sen efter ett par timmar öppnar luckan, så milt sagt virvlade det ut ett helt moln med dun i hela tvättstugan. Så om inte annat så har jag ju en del att städa upp, det är rätt mycket dun i ett täcke ;-)

Jag behöver i alla fall aldrig oroa mig för att bli sysslolös i det här hemmet




Av rosatjejen - 3 december 2012 01:19

Inte nog med att min lungfunktion är åt hellskotta, och jag ständigt är trött och andfådd på grund av det.
Nu har även mina hormoner, de kvinnliga alltså, gått och blivit som tokiga.
Fick mens 10 dagar för tidigt, det har aldrig hänt innan, snarare tvärtom att den kan vara några dagar sen ibland.
Jag hoppas att det är någon engångs grej, så att jag inte hamnat i nåt tidigt klimakterium nu också, så jag ska få problem med en massa blödningar och annat jox som hör klimakteriet till.
Orkar liksom inte med mig själv känner jag, för är det inte det ena felet med min kropp, så är de det andra, eller tredje, eller........ Ja ni förstår nog vad jag menar.
I vilket fall känns det jobbigt, både fysiskt och psykiskt att ha det så här.

Vad gäller mina lungor, så har det inte hänt så mycket alls på kurvorna sen jag ökade på medicinen, ich det är ju inte så bra.
Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan, och det känns otroligt jobbigt att behöva gå vänta ändå tills den 17e på att få träffa lungspecialisten, och förhoppningsvis få en liten hint om i fall det verkligen är kol,. Jag önskar ju att det inte ska vara det för då ser min framtid betydligt ljusare ut, än vid den kol diagnos jag nu fått av min läkare på vårdcentralen
Men det är lika bra att förbereda sig på det värsta, och inte hoppas för mycket.

Av rosatjejen - 2 december 2012 16:26

Det fungerade inte med kattmat i sängen heller, för nu hade hon både kissat och bajsat i Olivias säng.

Åhhhhh jag blir tokig snart, vet inte vad jag ska ta mig till med katten snart.

Naturligtvis hade hon ju lyckats kissa precis där det var en lite glipa mellan plasten och täcket, så nu är det bara att tvätta och tumla duntäcke igen.

Nu får dörrarna vara stängda ett tag igen, tråkigt nog.

Jag funderar på att köpa en vaxduk och lägga över Olivias säng som överkast på dagarna, det skulle ju i alla fall rädda hennes sängkläder om vi skulle missa att stänga dörren, dessutom läste jag någonstans att katter inte gillar att kissa på vaxduk.


Av rosatjejen - 2 december 2012 11:01

Nu vet jag snart inte vad jag ska ta mig till.

Igår kväll kissade kattungen återigen i Olivias säng. Som tur var så hade jag lagt en plastad frotté uppe på täcket, så det gick som tur var inte igenom till täcket denna gång, men det känns ändå jobbigt att hon gör så.

Det är ju bara i Olivias och Matildas sängar hon har kissat, ingen annanstans, så jag tycker det är jätte konstigt.

Matildas säng är lättare att hålla henne borta ifrån, genom att hålla den dörren stängd.

Olivias rum är däremot svårare att hålla stängt, eftersom hon gärna är inne i sitt rum och leker och pysslar, och då vill hon ju ha dörren öppen så hon hör oss andra. Hon är även väldigt mörkrädd, så det är problem även på kvällarna när hon ska somna om inte dörren kan vara öppen.


Nu har jag googlat runt lite på nätet om katter som kissar på fel ställen. Läste där att man ska strö ut lite torrfoder där katten kissar, eftersom en frisk katt tydligen inte kissar i närheten av mat.

Så nu har jag återigen lagt ny plast över sängen, och sen bäddat med tjocka badlakan, som jag strött lite torrfoder över, så nu får vi se om hon kan låta bli att kissa där igen. Mycket spännande.


Om det är någon som har några fler tips på hur jag ska komma tillrätta med kattens kisseri problem, så snälla skriv och berätta.

 



Av rosatjejen - 1 december 2012 22:27

Varje år när det blir advent, så hittar jag aldrig det pyntet som ska fram till just första advent. Det ligger alltid nerpackat lite huller om buller med det andra senare julpyntet, som inte ska fram förrän precis innan jul.

Och varje år när jag har varit tvungen att släpa fram alla kartongerna med olika julpynt, för att hitta adventspyntet, så lovar jag mig själv att packa ner det i en separat kartong när julen är över, så att det ska bli lättare att plocka fram igen året efter. Men av någon outgrundlig anledning blir det aldrig så, det åker som vanligt ner huller om buller i olika kartonger, som jag snabbt vill bli av med när trettonhelgen är över och tjugondag knut passerat.

Och nu står jag här igen med adventsstakar jag inte hittar, och lite annat smått som jag vill ha framme redan nu.


Tänk så bra det varit nu när jag är sjuk och inte orkar hålla på och leta i källaren, om jag varit duktig och gjort som jag tänkt och packat ner det pyntet och stakarna för sig, då hade det inte varit något problem att be någon annan att helt enkelt bara gå ner och hämta just den kartongen, som ju naturligtvis borde vara märkt med just advent  

I köket lyser i alla fall 2 nya fina stjärnor nu.

 


Måste också köpa hem några fler fusk julblommor, nu när vi har Svea så kan vi ju inte ha riktiga, eftersom dom tydligen är giftiga för henne.    



n

Av rosatjejen - 1 december 2012 20:53

Den nya pef-mätaren som jag skrev om för några dagar sedan, är jätte dålig.

Jag är jätte besviken på den. Dyr var den ju också, 498 kronor, jämfört med den gamla som är gratis på recept.

Den visar hela tiden lägre värden än den gamla, trots att den gamla är svår att läsa av, så tror jag ju ändå att den visar mer rätta resultat eftersom att det är sådana som dom har på de flesta vårdcentraler och akutmottagningar.

Jag trodde ju verkligen att den här nya skulle vara mycket lättare att använda, men det är den alltså inte.

Den är tung att blåsa i , och den visar hela tiden cirka 20-40 enheter mindre än om jag blåser i den gamla.

fev1 värdet däremot har jag ingen aning om det blir rätt, eftersom jag inte har nån mer som kan mäta det värdet.

För säkerhetsskull så fyller jag nu i resultataten från båda mätarna både morgon och kväll. Men snart ger jag nog upp den nya, och fortsätter med den gamla igen.

Med dom dåliga och låga pef-värden jag har så är det ju av yttersta vikt att dom stämmer.

Egentligen så borde jag reklamera den, men det är så krångligt eftersom jag beställde den på nätet. Men jag borde kanske se om det går att ringa till företaget och prata med dom.

Japp så får det bli jag tar och försöker ringa Medi-stop som företaget heter på måndag.

 

Här är den alltså pef-mätaren mini wright digital, från Medi-store, som jag absolut inte rekomenderar någon att köpa

Av rosatjejen - 1 december 2012 19:05

Jag gjorde kokt torsk med äggsås till middag idag, något som jag får erkänna att jag faktiskt aldrig gjort förut.
När jag väl kommit igång med såsen så insåg jag att det skulle vara ett par matskedar vetemjöl i, men tänkte att ett par matskedar kan ju inte bli så många kolhydrater.
Det jag inte tänkte på var att magen kanske inte mår så bra av vetemjöl när man inte ätit det pä 2 månader.
Så nu har jag tillbringat en ganska lång tid på toan.
Men annars så var maten himmelskt god, så det kommer jag att laga igen, dock får det bli utan vetemjöl nästa gång ;-)

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards