Alla inlägg under december 2012

Av rosatjejen - 23 december 2012 22:22

Jag har milt sagt haft häcken full idag, och tyvärr märker jag att det blir lite för mycket för mig. Viljan finns precis som förut,men kroppen orkar inte med lika mycket längre. Tråkigt men sant.
Om jag inte hinner blogga imorgon, så önskar jag er en riktigt God Jul redan nu.

Av rosatjejen - 23 december 2012 00:59

Nu äntligen har jag tagit mig tid att installera min nya iphone 5.
Jag är inte riktigt klar med alla överföringar från min fyra, men det mesta är klart. Och ännu så länge är jag nöjd. Det som jag gillar mest hittills är den lite större skärmen och att den är betydligt mer allert än vad min slitna fyra nånsin varit.
Förövrigt har dagen varit rätt usel. Jag har varit trött, och mina pefvärden har varit riktigt låga idag.

Av rosatjejen - 22 december 2012 00:18

Är helt slut efter dagens shoppande, som sen avslutades med god middag med Emelie på Melanders fisk i Nacka forum.

När vi kom hem så satte Emelie och Olivia ihop vårt pepparkakshus och dekorerade det.

Se så fint det blev.

Nu har Olivia släpat in sin madrass i Emelies rum, för när största syrran för en gångs skull kommer hit och sover över så gäller det att passa på att få sova med henne.

 Emelie bor knappt en mil härifrån, så det tar henne bara en kvart att komma hem till sin egen lägenhet, och därför väljer hon oftast att åka hem till sig och sova när hon varit här. Därför blir det lite extra mysigt när hon sover kvar.




Av rosatjejen - 21 december 2012 00:30

Nu är jag ur ketosen, det var dom här som frestade för mycket..

 

 Inte för att skryta men det var dom smarrigaste rocky road jag nånsin ätit faktiskt. Det var första gången jag provade att göra egna, så jag blev riktigt stolt över att dom blev så bra på första försöket.

Mina skumtomtefudge blev däremot helt misslyckade, jag tror att jag kokade dom lite för kort tid. 

Imorgon får jag se om jag kanske gör lite knäck, det brukar vara rätt populärt och gå åt som smör i solsken.

Behöver jag berätta att jag haft ganska ont i magen ikväll av allt godis, magen fick väl en chock, efter 3 månader utan något socker överhuvudtaget.

l

Bantning · Lchf · Mat
Av rosatjejen - 20 december 2012 13:13

Jag bestämde mig nyligen för att ta en paus med lchf i en vecka i samband med julhelgen, och helt enkelt äta vad jag vill och känner för, men i måttliga mängder förstås.

Så i flera dagar nu så har jag tänkt när jag vaknat på morgonen, att idag ska jag börja min lchf fria vecka, och äta lite kolhydrater och unna mig sånt jag längtat efter. Men sen när dagen gått så har jag inte gjort det ändå, har liksom inte kännt något behov av det, utan tänkt att jag gör det imorgon istället. Konstigt det blir, det är som att när jag väl har chansen, så tar jag den inte.

Börjar därför fundera på att strunta i det och fortsätta med lchf som vanligt över julen också.

Jag får helt enkelt se hur jag gör, plötsligt så kanske det bara dyker upp något frestande som jag könner att det är värt att bryta min ketos för att få äta.

l

Bantning · Hälsa · Lchf · Mat
Av rosatjejen - 20 december 2012 10:07

Jag har kommit på att jag är en lögnare, och dessutom en bra sådan.

Varje gång telefonen ringer så påbörjas ju för det mesta samtalet av den på andra sidan linjen, som oftast presenterar sig och sen frågar hur det är. Mitt svar blir då alltid, jo men tack det är bara bra, ehhhhh jag ljuger ju, för inte fasen är det bra, men det vill jag ju inte säga till någon

Nödlögn eller vitlögn, man kan kalla det vad man vill, men likväl så är det ett ljug som min yngsta brukar uttrycka det.

Undrar varför man gör så, ljuger om hur man mår. Jag tror att i mitt fall är det mycket en vana att svara, jo tack det är bra, det ramlar liksom ur munnen automatiskt när man svarar. Sen tror i alla fall jag, och det här är alltså vad jag tror, och det är att de flesta faktiskt frågar hur det är, av samma anledning som jag svarar, jo tack det är bra. Det blir helt enkelt en vana det med, en sorts hälsningsfras, någonting man bara säger. För jag tror inte det är många som förväntar sig att få ett annat en possitivt svar när dom frågar, och då skulle det ju kunna bli jobbigt för dom om jag plötsligt skulle gå utanför dessa invanda artigheter och svara som det faktiskt är, att allt bara är skit och att jag mår jättedåligt och kanske kommer att dö av andnöd.

Så jag tror att jag fortsätter att ljuga ett tag till, det är ju dumt att sluta med något man är bra på, eller hur ;-)

l

Av rosatjejen - 20 december 2012 00:59

Det är nu klockan 1 på natten som jag borde sovit för länge sen. Jag vet inte vad det beror på det här att jag har så svårt att komma till ro och somna. Visst har jag fortfarande en massa oroliga tankar som flyger omkring i planeten, men känner ändå att jag fått lite mer fakta nu, och det gerett visst yttepytte lugn trots allt.
Stress känslan när jag vaknar är fortfarande hemsk, men jag har faktiskt vaknat upp utan den 2 ggr den senaste veckan, hoppas att det fortsätter så
Nä nu ska jag släcka och försöka tänka på nåt roligt

Av rosatjejen - 19 december 2012 21:54

Hos lungmottagningen i måndags så fick jag börja med att först göra en allergi test, en så kallad pricktest. Den visade till min fasa att jag inte tål katter, och jag blev förstås helt förstörd.

Sen fick jag även göra en ny spirometri, innan det var dags att träffa lungdoktorn.

Jag kände förtroende för henne direkt, för hon var lugn och saklig och verkade trots vissa språksvårigheter mycket kunnig inom sitt område, och hon tog sig verkligen tid att förklara allt vi undrade över lugnt sakligt, trots att hon ibland fick ta om för att jag inte riktigt förstod.

Det hon berättade för oss vara att efter att ha sett mina provsvar och olika spirometri kurvor, var att när man ser kurvorna så ser dom ut som typiska kol kurvor stadie 3.

Det som däremot inte stämmer in på kol är att jag inte röker, jag hostar nästan aldrig, och är mycket sällan "slemmig" i luftrören, min för en kol patient låga ålder.

Så jag fick faktiskt inte veta vad det är för fel ännu, precis som jag misstänke innan.

Men nu har det ändå startats upp en ordentlig utredning där flera nogranna undersökningar väntar, för att kunna ställa rätt diagnos.

Jag ska få göra en ordentlig lungröntgen med magnetkamera eller ct, ellr vad det nu var (mitt minne har tagit tjänstledigt på obestämd tid).

Jag ska även få göra en mer omfattande spirometri där man sitter i nån form av tryckluftskammare.

När jag är klar med dessa undersökningar så ska jag tillbaka till lungmottagningen för att förhoppningsvis få rätt diagnos och behandling.


Sen var det ju då det här med katten, som jag ju var helt bedrövad över, men läkaren tyckte inte att jag skulle bry mig så mycket om det provresultatet, utan mer fokusera på om jag kännt att jag mått dåligt av katten eller ej, och jag har ju inte kännt något obehag alls sen vi fick henne. Och därför tyckte inte läkaren att hon kunde se någon som helst anledning till att vi inte skulle behålla vår lilla katt. Lycka! 

De där proverna ska man tydligen ta lite med en nypa salt. och det var det vi misstänkte eftersom senast jag gjorde pricktest för 10 år sedan, så visade den att jag var allergisk mot hundar, men denna gången så visade den att jag tål hundar, vilket ju kan vara lite lätt förvirrande.



l

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards