Alla inlägg under augusti 2013

Av rosatjejen - 25 augusti 2013 12:53

Jag tycker att det är jättesvårt det här med försöka känna efter om jag gått ner något eller ej.
Nu har jag varit rätt strikt med kolhydratena den här veckan, men inte riktigt så strikt som jag var i våras innan jag fick äggallergi. Jag tycker nämligen att det är mycket svårare med lchf när jag helt måste utesluta äggvita ur kosten. Äggen var ju liksom min bas vad gällde min lchf kost tidigare.
Men jag uppskattar att jag fått i mig mellan 25-40g kolhydrater/dag istället för dom max 20g/dag som jag tillät mig tidigare när jag gått ner med hjälp av lchf.
Jag har även hunnit med 5 träningspass på min ctosstrainer och det känns i musklerna vill jag lova, men träningsvärk är ju ändå en possitiv värk.
På kläderna märker jag ingen förändring alls ännu, och jag kan inte heller påstå att det känns som om jag gått ner något alls, men lite borde jag ju gått ner kan jag tycka.
Jag får helt enkelt gissa lite hejvilt på vad vågen kommer visa imorgon.
Med tanke på kosten och att jag kommit igång med träningen så borde jag gått ner 2kg, men eftersom jag inte känner någon skillnad alls i kroppen eller på kläderna så tror jag faktiskt inte jag gått ner mer än max 1kg
Så imorgon gissar jag att vågen ska visa på 65,1istället för dom 66,1kg.
Men jag hoppas ju naturligtvis på mer.

Måste tillägga att jag märker resultat på andningen redan efter bara 5ggr på crosstrainern och det är ju det som är den främsta anledningen till att jag tränar på crosstrainern, att kroppen blir lite fastare är ju bara en jättebra bonus.

Av rosatjejen - 24 augusti 2013 18:38

Idag var vi på Nacka forum för att köpa lite nödvändigheter, men även lite mindre nödvändiga men väldigt snygga saker.
Det vi behövde akut var mest var lite kablar och annat jox till data och tv.
Sen behövde Olivia ett par nya hörlurar till sin ipad. Nu när hon blivit så pass stor att hon sitter och tittar pä långfilmer både via flexnet och via play, så vill jag inte att hon använder sådana hörlurar som man stoppar i öronen, utan såna här

Dom på den här bilden är visserligen mina, men vi köpte ett par liknade till henne i barnstorlek.
Jag tror inte att det är så bra att sitta med ett vanligt head set i öronen timma ut och timma in, dom här är nog inte helt ofarliga dom heller men åtminstone lite bättre har jag förstått det som.


Jag köpte den här fina jackan på zara

Jag tycker att den är jättesnygg.

Olivias jacka hittade vi också på Zara

Inte den finaste färgen jag vet, men hon tyckte om den och det är ju det viktigaste, mamma kan ju inte få bestämma jämt, och tur är kanske det för då skulle typ allt vara rosa eller blått ;-)

Av rosatjejen - 23 augusti 2013 22:26

Känner mig helt slutkörd ikväll.
Idag har jag varit på Huddinge sjukhus och röntgat lungorna på nuklear medicin.
Det jobbigaste var när dom skulle sätta nålen i handen och misslyckades och hade sönder ett kärl på handryggen, vilket fortfarande gör jätteont så fort jag rör det.
Annars gick det ganska bra, lite jobbigt att ligga stilla så länge bara 2?25minuter.
Resultatet på denna undersökning får jag nog tyvärr inte förrän någon gång i oktober.

När jag kom hem hade Matilda tagit fram räkor ur frysen precis som jag bett om. Det var bara det att hon tagit ut och tinat precis alla räkor vi hade, så pass mycket att vi kunnat bjuda hem 10-12 personer. Det blev till att slänga mer än 1/4 trots att vi åt så det nästan sprutade ur öronen.

Olivia har en kompis som ska sova här och jag är så trött så jag nu gick och la mig före dom jobbigt...

Av rosatjejen - 22 augusti 2013 23:12

Idag fyller vår älskade lilla Svea 1år.

Av rosatjejen - 22 augusti 2013 15:32

Min nya städhjälp

Eftersom jag tycker att det är lite jobbigt att ta fram den vanliga dammsugaren ur städskåpet varje gång jag ser att något behöver dammsugas, så har det ofta blivit till en nästan sanitär olägenhet innan jag orkat ta tag i saken.
Men nu kommer det bli lite lättare att hålla efter det värsta med den här.
Jag har varit lite anti mot sladdlösa dammsugare innan, då jag trott att dom varit lika odugliga som dom som fanns på 80-talet, men så fel jag hade.
Jag tänkte välja en rosa först, men Emelie fick mig på bättre tankar och det var nog bra, eftersom det är meningen att den ska stå framme så hade jag nog tröttnat på den rosa efter ett tag.
Electrolux ergorapido heter modellen, och jag köpte min på Mediamarkt.

Av rosatjejen - 20 augusti 2013 23:37

Nu har ännu en dag passerat, och jag har faktiskt hållt mig till min plan med träningen 15min på crosstrainern igår och hela 20minuter idag, men himmel och pannkaka vad jobbigt det är.
8/16 metoden har däremot inte fungerat så brs då jag vaknat för tidigt på mornarna och då varit för hungrig för att klara mig fram till kl,12.
Lchf biten har däremot fungerat bra och jag uppskattar att jag kanske fått i mig 20-25g kolhydrater om dagen.
Jag har ju ingen aning om jag gått upp eller ner i vikt, men det borde ju åtminstone inte vara upp.

Av rosatjejen - 19 augusti 2013 15:44

Något jag fick reda på i juni när jag var hos lungspecialisten, och som jag kom på nu, att jag inte skrivit om här, var att förutom att min lungkapacitet endast är 39%, så har dom nu upptäckt att mina lungor är ca 40% mindre än vad dom borde vara.
Det jag kan tycka är lite märkligt är att dom inte upptäckt det tidigare, eftersom det tydligen måste vara medfött.
Hur som helst så är det som det är nu, och jag är så tacksam över dom fortsätter med fler undersökningar för att eventuellt hitta fler orsaker till mina besvär. Och vem vet plötsligt kanske dom kommer på något som kan lindra symptomen ytterligare.

Av rosatjejen - 19 augusti 2013 09:18

Idag tillät jag mig att ställa mig på vågen igen.
Jag gissade att jag skulle väga 67kg, men det gjorde jag inte jag vägde 66,1kg, och det kändes ju bra att det var fel åt rätt håll.
Nu ska jag inte väga mig förrän nästa måndag och då hoppas jag att jag gått ner minst ett kilo.

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards