Alla inlägg under augusti 2013

Av rosatjejen - 16 augusti 2013 13:12

Öppnar upp Aftonbladet på mobilen och ser att Stockholms centralstation är bombhotat. Och dit är min dotter
just nu på väg för att jobba. Hon jobbar mitt på Centralstationen, och det känns inte bra alls just nu. En mammas värsta mardröm.
Så länge dom inte evakuerar så måste hon ju vara där och sköta sitt jobb. Jag hoppas verkligen att det är falskt alarm, men att dom ändå evakuerar för säkerhetsskull.
Hoppas hoppas att det inte är någon fara

Av rosatjejen - 15 augusti 2013 14:39

Idag var jag hungrig redan när jag vaknade, och jag förstod direkt att detta skulle bli en sån där skitjobbig dag när jag är konstant hungrig även fast jag i stort sett äter och dricker hela tiden.
Jag har ingen aning om varför det blir så här, men det brukar hända lite då och då.
Det är ingen idé att försöka strunta i hungerkänslorna för då kommer sötsuget som ett brev på posten.
Idag har jag redan hunnit med en stor latte och 4 finncrisp med bregott, några skivor serranoskinka, brysselkål med lite gorgonzolaröra och 2 skivor fläskytterfilé..... Men nu är jag redan hungrig igen.....
Ikväll ska vi äta blomkålsris med tonfisk röra till middag. Det är Matilda som önskat det och eftersom det är hennes födelsedag idag, så får ju hon bestämma middag.

19år fyller hon idag min fina Matilda och nu börjar hennes sista år som tonåring.

Av rosatjejen - 14 augusti 2013 19:43

Det blir lite si och så med bantningen denna veckan.
Igår var det ju 50-års kalas och imorgon fyller ett av mina barn år.
Men eftersom jag ju inte känner någon jättebrådska att gå ner mina 2-3 kg så känns det okej att kunna unna sig något gott när det är lite kalas, så länge det inte blir för ofta förstås.

Av rosatjejen - 14 augusti 2013 10:36

Igår fyllde min bror 50år, och det firades på restaurang Brasseri le rouge som ligger i gamla stan.
Inredningen i restaurangen är lite "porrig" ni vet mycket rött och sammet med kristallkronor med dämpad belysning.
Maten var fantastiskt god.
Till förrätt åt jag citron och vitlöks marinerade sniglar
Till huvudrätt blev det grillad entrecote på en bädd av grönsparris
Efterrätten bestod av en mycket god creme brulé.
Vi hade jättetrevligt och det rann ner både ett glas bubbel och ett glas rödvin.

Mina tre äldsta tjejer var också med och firade sin morbror.

Vi avrundade kvällen på Hotell Reisen där vi drack några goda drinkar.

Av rosatjejen - 13 augusti 2013 15:20

Det jag försöker utesluta helt ur kosten är stärkelserika produkter med högt kolhydratsinnehåll så som tex, potatis, pasta, ris och vittbröd.
Potatis och potatisrätter har jag faktiskt inte ätit på hela sommaren och ris har jag bara ätit en enda gång i sommar och då i form av sushi. Pasta åt jag en gång när vi var på Kreta, men det smakade liksom inte längre så gott, och dessutom fick jag jäkligt ont i magen efteråt.
Jag kan helt ärligt säga att jag inte saknar något av det. Jo förresten sushi kan jag sakna ibland, men aldrig bara själva riset.
Så även fast jag i sommar har fuskat med godis, glass, kakor, frukt och en massa annat gott, så tror jag att jag inte gått upp en bråkdel så mycket som jag skulle gjort om jag även skulle ha tryckt i mig potatis, pasta och ris.

Av rosatjejen - 12 augusti 2013 20:38

Plötsligt bara så slog vädret om och luften har blivit lite mer höstlik, lite kall men framför allt råfuktig.
Idag har det varit riktigt jobbigt att andas vid ett par tillfällen så att jag liksom tappat andan, vilket är väldigt obehagligt och läskigt.
Jag hoppas verkligen inte att sommaren är över nu, utan att värmen kommer tillbaka en stund till.
Men om jag ska vara riktigt ärlig så ska det bli rätt skönt när skolan börjar nästa vecka, så att jag får lite tid för mig själv här hemma på dagarna igen Missförstå mig nu inte, för jag verkligen älskar att vara med mina barn så mycket som det bara går, men nu har jag umgåtts med min 10-åring dygnet runt i 10 veckor, och då kan jag känna att det faktiskt ska bli skönt att få lite egen tid några timmar på vardagarna.

Av rosatjejen - 12 augusti 2013 10:48

Jag har bestämt mig för att försöka sluta att väga mig varje dag.
Ska försöka att lära mig att känna efter lite hur det känns i kroppen och vad jag ser i spegeln, istället för att bara stirra mig blind på vad vågen visar.
Självklart så har jag ju ett mål och det är att väga max någonstans runt 63-64kg absolut inte mer, men viktigast är hur det känns i kroppen och att kläderna inte känns trånga.
Nu dom senaste dagarna har jag verkligen kännt att jag vägt för mycket och kännt mig ofräsch och äcklig, kläderna sitter inte bra och när jag knäpper byxorna så blir det muffinmage. Jag gissade häromdagen att vikten låg runt 67kg och det stämde rätt bra, drygt 67kg visade vågen då.
Nu ska jag försöka att bara väga mig en gång i veckan istället för varje dag, och då försöka gissa vad jag väger innan jag ställer mig på vågen. Jag tror att det är ett bra sätt att försöka lära känna sin kropp lite bättre.
Nu vet jag att jag säkert inte kommer kunna låta bli vågen i en hel vecka, eftersom att jag är så gruvligt nyfiken och otålig, men jag ska verkligen försöka.

Av rosatjejen - 11 augusti 2013 11:59

Nu får det vara slut på sötebrödsdagarna, eller rättare sagt veckorna.
Känner att jag gått upp på tok för mycket nu kläderna sitter åt och jag känner mig ofräsch och tjock. Jag har inte vägt mig på några dagar men gissar att vikten ligger på ungefär 67kg .
Nu ska jag köra lchf och hoppas att jag går ner lika lätt som jag brukar göra när jag kör strikt några veckor.

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards