Alla inlägg under mars 2012

Av rosatjejen - 25 mars 2012 18:00

Är så evinnerligt trött på det här jäkla skuttandet hit och dit i vikt, så igår bestämde jag mig för att ge kroppen en riktig kolhydrat chock.

 

Jag bestämde mig helt enkelt för att jag skulle få äta precis vad jag ville under hela dagen. Det var inte så lätt som det låter, för jag fick fundera länge på vad jag verkligen ville ha när jag nu äntligen fick.

Tillslut bestämde jag mig för sushi till middag, för det har jag verkligen saknat dessa månader.

Godis var inte heller så lätt att välja, men efter en stunds velande så plockade jag ihop en påse med lösgodis.

Jag drack också hela 2 koppar marabou chokladdryck.

 

Sushin var verkligen så där god som jag mindes, men godiset var inte alls lika gott som det bruka vara, så det blev det inte mycket av. Mjölkchokladen däremot var himmelsk.

 

När jag då fått i mig allt detta så mådde jag så där halv dåligt kan jag erkänna, blev otroligt trött och nästan lite yrslig.

Idag däremot så har jag mått rätt bra faktiskt, lite bubblig i magen bara,

 

Vågen visade på 64,7 imorse, och det har den visat de senaste 4 dagarna också.

 

Nu ska det bli spännande att se om denna kolhydrats chock kommer att få fart på förbränningen, eller om den kommer stanna upp viktnedgången ännu mera.

 

Jag hittade förresten en ny app igår som hjälper till att hålla koll på kalori intaget, för jag tror fortfarande att man även om man äter helt enligt lchf, faktiskt måste hålla lite koll på både kolhydraterna och kalorierna man stoppar i sig.

 

Appen heter  ShapeUp

Av rosatjejen - 21 mars 2012 18:41

Det går inte något bra alls just nu :-(

Trots sträng diet så ligger jag fortfarande och hoppar mellan 64-65 kg. Förra veckan så vägde jag bara 64,1 och idag vägde jag 65,3, trots att jag ätit exakt samma mat och i samma mängder som tidigare.

Det är när det går så här trögt, som jag blir så otroligt sugen på att skita i allt och bara vräka i mig en massa kolhydrater, nu har jag ju som tur är lite förstånd i behåll så naturligtvis gör jag inte det, men jäkligt trist är det.

Jag får helt enkelt hoppas att det vänder snart.

  

Usch vilket negativt inlägg det här blev, det var ju inte riktigt meningen, men men man kan ju inte vara på toppen humör jämt ;-)

Av rosatjejen - 16 mars 2012 19:33

Har kämpat som en liten gnu denna vecka, både med maten och motionen, och som ni ser här nedan så lät inte resultatet vänta på sig :-)

  

Jag känner mig så stolt över mig själv, om det nu är okey att skryta lite ;-)

 

Det jag gjort i veckan var att försöka hålla mig under 20g kolhydrater om dagen.

Jag har dessutom promenerat en hel del, bra mycket mer än jag gjort tidigare i vinter i alla fall.

2 kvällar var jag ute och tog en power walk, och en dag gick jag både till och från jobbet vilket är jätte skönt, men tyvärr så tar det lite för lång tid för att vara hållbart i längden ( det tar ca, 45 minuter åt vardera håll ), men jag ska försöka att åtminstone gå ena vägen ett par gånger i veckan.

 

Nu ska jag fortsätta fredagsmysa i soffan med en latte macciato.

Ha en fortsatt trevlig kväll alla ni som kikar in här i mitt rosa krypin :-)

Av rosatjejen - 11 mars 2012 18:43

Har haft en riktigt usel helg, vad gäller vikten och gått upp nästan 2 kg på en vecka :-O

Nu är det ju säkert så att jag av någon anledning samlat på mig en massa vätska, men ändå så känns det tråkigt.

Jag har nu hunnit fundera och analysera lite om det jag skrev om sist att jag fastnat runt 64-65 kg sedan i julas, och nu tror jag att jag kommit fram till en möjlig förklaring.

Jag tror tyvärr att det är alla mina kaffe latte som ställt till det, Det känns ju tyvärr jätte tråkigt om det är så, men dom är inte så goda att dom är värda att bli tjock av.

Så från och med imorgon så blir det max en latte om dagen på vardagar och max 2 stycken på lördag och söndag.

Dessutom får det bli slut med ryvita knäcket också.

Jag hoppas verkligen att det ska hjälpa med dessa åtgärder, för annars vet jag inte vad jag ska göra.

Bantning · Lchf · Mat
Av rosatjejen - 9 mars 2012 16:17

Det börjar kännas rätt trist nu. Har legat mellan 64-65 kg nu ända sedan innan jul. Ja förutom under semestern då när jag gick upp 3 kg som jag sen snabbt tappade när jag kom hem igen och då återigen fastnade på 64-65 där jag är nu. Det verkar tyvärr som om det är där jag fastnar varenda gång jag bantar.

Jag har funderat en hel del på hur jag ska gå vidare nu, och har bestämt mig för att prova att dra ner lite på fettet. Till att börja med idag så har jag hoppat över kokosfettet i kaffet bland annat.

Från och med måndag så tänker jag vara ännu striktare med kolhydraterna och försöka hålla mig under 5g/dag och dra ner ytterligare lite på fettet om det går.

Det är ju tyvärr så att när det går så här trögt så är det lätt att känna hopplöshet och tänka att äsch vad tusan jag kan ju lika gärna fuska, jag går ju ändå inte ner. Gissa om den tanken slagit mig många gånger dom senaste dagarna när jag bara varit hemma och tråkat med sjukt barn,, men jag har behärskat mig och tänkt på hur mycket jag skulle ångra mig om jag föll för suget.

 

Ikväll blir det mysmiddag med fondue  , det är Filippa som fått önska middag och fondue passar ju utmärkt som lchf mat.

Av rosatjejen - 8 mars 2012 09:32

Jag blir både bestört och upprörd när jag läser på facebook att det finns dom som tycker att eftersom att det idag är internationella kvinnodagen så ska männen köpa blommor till kvinnorna och vara extra snälla mot sin kvinnliga partner :-O

Det är väl inte riktigt det som är syftet med dagen, utan det är ju meningen att man ska belysa orättvisor mellan könen, inte tycka synd om.

 

Av rosatjejen - 7 mars 2012 13:26

Tror inte det finns någon blomma som gör mig så glad som tulpaner på våren, när dom är så där krispigt prassliga.

  

Den här fina buketten fick jag i helgen, och den gör mig på lite bättre humör varje gång jag kommer ut i köket.  

Av rosatjejen - 6 mars 2012 15:28

Jag ser i besöks statistiken att många hamnar här när ni söker på Nutrilett. Det är ju inte så konstigt eftersom jag bantade med just Nutrilett när jag startade den här bloggen för snart 2 år sedan.

Nu bantar jag ju inte längre med Nutrilett, utan har nu sedan 5 månader kört en ganska så strikt lchf diet.

 

Nutrilett kan jag rekomendera om man snabbt behöver tappa några kilon. tyvärr så har jag aldrig orkat ända fram till mitt mål med nutrilett, utan gått ner ca 8 kg på 10-12 veckor vilket ju är bra. Mindre bra har ju varit att så fort jag återgått till vanlig mat så har jag sakta men säkert gått upp dessa kilon igen.

 

Lchf är en diet men även en hållbar livsstil. Jag har nu ätit enligt lchf i 5 månader och gått ner ca 8 kilo, så det har ju inte gått särskilt fort, men det har varit hållbart och jag känner inte att jag någon gång under denna tid kännt att, vafasen nu orkar jag inte med det här längre.

 

Så alla ni som hamnar här för att ni googlat på Nutrilett, jag är ledsen men jag rekomenderar inte Nutrilett  mer än som en panik bantning för att tappe ett par kilo inför en fest eller liknande.

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards