Alla inlägg under mars 2011

Av rosatjejen - 28 mars 2011 18:22

Glömde ju att skriva i det tidigare inlägget att jag bokade en resa igår.

Två veckor på mysiga Kreta blir det i sommar, tillsammans med min mamma och min äldsta dotter E (23år) och min yngsta dotter O (8år).

Det ska bli jätte härligt att få komma bort och bara vara ett par veckor, dessutom brukar Kreta vara ett säkert kort vad gäller vädret, om man som jag älskar sol och värme.

 

Av rosatjejen - 28 mars 2011 18:05

Känner att jag har hafr det svårt att komma igång med bantningen igen, och det är ingen idé att hålla på med alli och nutrilett när man börjar dagen med nutrilett och därefter sakta men säkert börjar stoppa i sig onyttigheter för att sen avsluta med lite Ben and Jerry glass innan läggdags.  Jag har därför bestämt mig för att lägga bantningen på hyllan ett tag, och hoppas att den där "nu jädrar anamma"känslan infinner sig snart, för jag vet ju att jag kan bara jag kommer igång.


Blogg torkan förra veckan beror på att jag har varit helt slut på kvällarna, mycket på jobbet där många varit sjuka, och mycket hemma med familjen. 

Vikten ligger kvar på ganska exakt 71 kg :-( 

Så håll nu alla tummar och tår för att jag ska hitta den där javlar anamma känslan igen.

Av rosatjejen - 20 mars 2011 13:35

För att samanfatta min första vecka med Alli kombinerat med nutrilett, så tycker jag att det har fungerat bra och jag har gått ner 1,1 kg utan att gå omkring och vara hungrig eller sugen.


Igår gjorde jag dessutom så att jag hoppade över Alli tabletterna hela dagen, eftersom jag bestämt att lördagar är min "äta vad jag vill dag", och vi åt kött fondue till middag och det hade nog inte magen tålt om jag hade tagit Alli.


Ska fortsätta med Alli åtminstone en vecka till för att se hur det fungerar.


Nu ska jag uta och njuta i det fina vår vädret en stund   



Av rosatjejen - 18 mars 2011 21:06

Det går åt rätt håll det här, har redan gått ner 1,1kg sedan i måndags.

Vet inte om det beror på Alli tabletterna, eller på att jag helt enkelt är mer medveten och försiktigare  med vad jag stoppar i mig.

Jag har även druckit nutrilett till frukost och mellanmål på förmiddagarna.

Har även ätit minst 3 frukter om dagen.

 

Jag ska fortsätta med Alli tabletterna någon vecka till för ännu så länge är det lite för tidigt att säga om dom fungerar på mig ellr inte.

 

Ha en mysig fredags kväll   

Av rosatjejen - 15 mars 2011 21:18

Nu har jag klarat av ytterligare en dag med alli, och ännu har jag inte kännt av några direkta effekter av det.

Har varit mycket försiktig med vad jag stoppar i mig, för jag är livrädd för biverkningarna som kan visa sig om man äter för mycket fett.

Jag tror att jag måste prova det här i ett par veckor innan jag kan uttala mig om det är bra och fungerar på mig eller inte.

 

Idag har jag fått i mig ca,1650 kcal vilket känns godkänt så här i början av dieten.

 

Förövrigt så har det varit en underbar dag med vårkänslor, det är helt underbart när man känner hur solen värmer upp det vinterbleka ansiktet, den här vintern har varit på tok för lång, men nu äntligen så verkar det som att den börjar ge upp.

 

Hoppas hoppas att det blir soligt och fint imorgon också   

Av rosatjejen - 14 mars 2011 17:02

För en tid sedan köpte jag hem Alli från Apoteket, det är ett receptfritt bantningspiller.

Idag kände jag mig mogen att prova dom, så imorse intogs första tabletten.

Har än så länge inte känt av någon biverkning och inget annat heller för den delen.

Jag tänker prova att fortsätta dricka nutrilett till frukost och mellanmål, och äta vanlig mat, om än lite magrare till lunch och middag.

 

Idag vägde jag 72,1 kg och det är på tok för mycket och även mycket mycket tråkigt med tanke på att det var lika mycket som jag vägde vid nyår och som jag sedan lyckades banta ner till 67 kg, alltså -5 kg på knappt en månad.

Nu har jag alltså lyckats gå upp dessa 5 kg igen på drygt en månad, snacka om att jag är ett levande exempel på jojo bantning.

 

Nu hoppas jag att det här lilla exprimentet med Alli och nutrilett ska ge resultat.

 

Av rosatjejen - 6 mars 2011 21:14

Det blev inga gummistövlar köpta idag, alla är så stora och tunga, och jag har ingen lust att köpa barnstövlar och riskera att ha likadana stövlar som nåt barn på jobbet :-)

 

Hittade däremot lite annat fint, bla, en fin vit ram med plats för 5 bebis foton, där jag ska sätta in bebisfoton på mina fyra tjejer och det femte kortet blir en bild på alla fyra som togs för fem år sedan, när alla fortfarande bodde hemma.

Jag hittade även en ny matberedare, som jag fick av min mamma, som en födelsedags present i förskott. Den jag hade innan gav upp för några månader sedan med ett POFF när jag skulle riva en stor bit parmesanost.

 

Vågen visade på glada 70,5 kg idag och det betyder att jag gått ner 0,8 kg sedan förra söndagen, trots att jag varit ganska generös vad gäller mat och snask, så det är mycket glädjande.

 

Hade tänkt att köpa Alli idag, men ångrade mig i sista stund, är lite orolig för biverkningarna. Tror att det är bäst att börja med dom när man vet att man ska vara hemma några dagar, det vore ju inte så lyckat om man får plötsligt magknip eller ve och fasa skulle göra på sig när man är ute bland folk. Om nu biverkningarna är så farliga som det beskrivs, men det är dumt att chansa.

Av rosatjejen - 5 mars 2011 22:53

Var iväg till Ikea idag och gjorde av med lite pengar på saker jag inte hade en aning om att jag behövde. Visst är det märkligt, men varje gång jag åker dit så blir det så.

När jag ändå var i farten så stannade jag till på Hemtex och Åhlens på hemvägen och där hittade jag ännu mer fina saker.

Så nu har jag gjort lite vårfint i köket, var lite trött på alla svarta detaljer, så nu har jag bytt till lite färggladare sådana, det är så skönt när man har vitt och svart som bas,då är det så lätt att ändra stil med enkla medel.

Ena badrummet fick sig också en uppfräschning i form av ny matta och handukar. Även lilla O´s rum fick lite nya roliga smådetaljer.

 

Imorgon ska jag bege mig in till stan igen och leta efter ett par nya gummistövlar , det lär ju behövas nu när all den här snön ska försvinna, vår väg här utanför lär ju bli rena swiming poolen snart, för där har dom inte röjt bort alla snöhögar på hela vintern.

Hoppas hitta några fina som även är sköna att gå långt i.

 

Idag har jag nog ätit och druckit ganska onyttigt, men vad fasen det är ju bara lördag en gång i veckan   

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards