Alla inlägg under maj 2014

Av rosatjejen - 13 maj 2014 16:45

Lördagens shoppingrunda i Nacka Forum med det minsta barnet gick inte riktigt som jag hade tänkt, men en del saker som hon behövde hittade jag trots att det var vi och en miljon andra människor, ja inte riktigt en miljon dåra, men det kändes så denna regniga lördag som var.

Det här fina regnstället hittade vi på Intersport. Både snyggt och praktiskt utan att se för barnsligt ut tyckte vi båda. 11-år är en känslig ålder när det gäller att det inte får se för barnsligt ut har jag lärt mig.
Hon hittade även en bikini på Stadium som jag tyckte var mindre fin, men hon fick den ändå. Ibland får man helt enkelt kompromissa lite med sin egen smak och det viktigaste är ju att hon är nöjd. Man får liksom välja sina strider ibland, hellre en mindre fin bikini än ett fult regnställ om ni förstår vad jag menar.

Av rosatjejen - 12 maj 2014 22:42

Idag har jag halvlegat i sängen och lyssnat på poddar och halvslumrat i stort sett hela dagen. Enda gångerna jag varit uppe är för att gå pä toa eller ta mig något att äta.
Jag hade dessutom sådan tur att Olivia fick middag hos en kompis, så jag slapp laga mat åt henne. Jag själv har ätit lite plock från kylen och så har jag nog lyckats få i mig nästan en hel liter yoghurt med musli också.
Jag kan säga att senaste gången jag låg i sängen en heldag var i höstas när jag var så dålig så jag blev inlagd på sjukhuset, så det händer inte ofta. Denna gången är det inte alls så illa bara allmänt slut, troligen på grund av den hemskaste mensvärken på länge och rätt kraftigt flöde om man så säger.

Den här lilla kompisen har legat bedvid mig i sängen och hållt mig sällskap, så mysigt.

Av rosatjejen - 12 maj 2014 15:30

Ajajaj.... Jag vet att det anses extra ofint att svära i skrift och jag gör det sällan, men nu har jag haft så jäkla ont.
Sån har kraftig mensvärk har jag inte haft på flera år. Det har gjort så ont de senaste timmarna att jag tillslut blev tvungen att ta en voltaren.
Jag bör ju inte ta tabletter och absolut inte sådana tabletter som just voltaren, ipren och liknande pga blödningsrisken. Men när man har allt för ont så anser jag att man måste väga riskerna mot varandra och den här gången så hade jag så ont så jag tog risken.
Nu känns det faktiskt mycket mycket bättre så nu kan jag tänka klara tankar igen, vilket var omöjligt för en timma sedan.

Av rosatjejen - 10 maj 2014 09:34

Dagarna rullar på och nu är det inte långt kvar tills det blir sommarlov.
Idag blir det en shopping runda i Nacka Forum och/eller Sickla. Jag tvingade nämligen Olivia att prova alla sina sommarkläder förra helgen, och till min stora förskräckelse så hade hon växt ur nästan allt. Det var bara några enstaka shorts, blusar och klänningar som hon kan ha, men dom sitter så där precis, så om hon växer minsta lilla till så kommer det också vara för litet innan sommaren är slut. Vi har ju varit väldigt bortskämda med att hon alltid varit väldigt liten och växt väldigt sakta och därför ofta kunnat ha vissa saker i flera år i rad. Men nu är det slut med det. Nu är det stl 140cl som gäller och då finns det tyvärr inte samma utbud som det finns på mindre storlekar. Från stl 134 och uppåt så blir kläderna i alla fall på de stora kedjorna mycket "tuffare" och mer som vuxenkläder. Korta snärtiga kjolar, uringningar, ja det är helt enkelt inte i min smak alls.
Men ibland kan man hitta rätt okej grejer Kapp Ahl har en del ibland och likaså HM's egna märke Logg brukar ha lite snyggare saker, sen brukar man ju kunna hitta en hel del på Stadium och Intersport också. Zara brukar iofs också ha en del fina toppar och klänningar.

Av rosatjejen - 8 maj 2014 14:39

Eftersom jag inte får åka till Kreta så får Kreta komma till mig.
Jag gjorde mitt livs första piroger som jag fyllde med fetaost och spenat

Dom blev fantastiskt goda, nästan godare än dom på Kreta faktiskt. Ja jag vet att man inte ska skryta, men dom var så goda så jag hade kunnat äta upp alla fyra på direkten.
Jag är så glad över att jag faktiskt lärt mig att tänka en extra gång innan jag stoppar något i munnen bara för att det är gott och inte för att jag är hungrig, det är nästan så jag måste klappa mig själv på axeln för att jag äntligen lärt mig det.

Av rosatjejen - 7 maj 2014 22:54

Jag är en usel förälder när det kommer till det här med läxor. Som tur är så är Filippa väldigt pedagogisk och har en ängels tålamod med sin lillasyster.

Så här såg det ut idag när Filippa offrade sin enda tidiga dag denna vecka till att komma hem till mamma och plugga matte med lillasyster.
Jag är så tacksam över att jag fått så snälla barn som ställer upp och hjälper varandra i vått och torrt. Visst kan dom bråka och vara rysligt arga på varandra ibland, men det är aldrig värre än att det brukar gå över på en kvart eller så.

Av rosatjejen - 4 maj 2014 14:14

Det råder One Direction feber här hemma nu, och har så gjort rätt länge nu.

Jag vet inte riktigt hur många tröjor och prylar hon har med One Direction på, men många är det. Det är T-shirts, linnen, hoods, dockor, iphoneskal, posters, påslakan, badlakan, väskor, muggar, böcker ja listan kan nog göras hur lång som helst..... Det här linnet hittade hon på HM igår, och sen var lyckan gjord liksom. Tänk vad härligt att barn kan bli så lyckliga över "idol prylar" i den åldern.
One Direction kommer ju hit till Sverige i juni, och till Olivias stora lycka så gilla även storasyster Matilda One Direction, så hon och hennes kompis Bella ska ta med Olivia på deras konsert på Friends. Hon har gått och väntat ända sedan tidigt i höstas då dom släppte biljetterna , som förövrigt sålde slut på bara nån timma, men Matilda var snabb (eller så hade hon bara en jäkla tur helt enkelt) så nu har hon väntat och längtat sedan dess. Men nu är det bara en dryg månad kvar.
Jag är så himla tacksam över att två 20-åringar faktiskt vill ta med en 11-åring på konsert, det kallar jag syskonkärlek de lux.

Av rosatjejen - 3 maj 2014 23:12

Jag kan bara inte tycka att leopardmönster är fint.
Olivia hittade ett par leopardmönstrade skor idag, som hon ville ha men jag kunde bara inte med att köpa dom åt henne. Jag lyckades avleda henne att välja ett par endärgade istället.
Jag vet att mina äldsta tjejer tycker att leopard är jättesnygt, men jag vet inte vad det är, men jag tycker mest att det är lite vulgärt och "billigt".
Visst kan det vara fint på andra som nån liten detalj, typ en scarves eller handskarar eller nåt, men nej själv skulle jag aldrig sätta på mig något leopardmönstrat frivilligt, och så länge jag har något att säga till om så vill jag inte att min lilla oskuldsfulla unge har leopardmönstrat hon heller.

Om jag hade varit lite bättre på att komma ihåg att fota så skulle jag ju haft en bild på skorna här. Jag måste bli bättre på att komma ihåg att fota lite mer. En blogg utan foton är ju supertrist och helt opersonlig. Nä det får jag se till att bli bättre på

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards