Alla inlägg under april 2014

Av rosatjejen - 8 april 2014 14:43

Vad kallt det är ute, både idag och igår.
När jag gick till affären idag så funderade jag lite på det här med varför jag alltid gillat våren mer än hösten, och jag kom nu fram till att jag nog ändrat mig gällande det.
För hösten är varmare och även mycket lugnare på något sätt, inte alls dessa isande vindar och råa kyla och höga förväntningar inför sommar och ledigheter, som faktiskt kan kännas väldigt stressande ibland.
Nu menar jag ju förstås inte att jag går och längtar efter att det ska bli höst nu, men jag längtar förbaskat mycket efter lite värme.

Iväbtan på den riktiga värmen så får jag ligga här i soffan under min filt och titta på bilder från förra sommaren

Av rosatjejen - 7 april 2014 13:21

Idag har jag varit och gjort datortomografi (ct) på lungor och buk.
Den här gången fick jag göra den på Medicinsk röngen Hötorget, mitt i stan alltså. När dom har för hög belastning på Huddinge sjukhus egen röntgen, så skickas remissen vidare till något annat ställe för att man inte ska behöva vänta för länge, så denna gången blev det på Medicinsk röntgen Hötorget

Dryg personal i kassan och världens tråkigaste korridor som även fungerade som väntrum, där jag var tvungen att sitta i över en timma och dricka en liter ljummet vatten innan undersökningen.
Men väl inne i själva röngen rummet så var det en jättetrevlig sköterska och allt jag snabbt och smidigt. Men trots den trevliga sköterskan så är Medicinsk röntgen Hötorget inget ställe jag vill besöka igen om jag själv får välja, då är Huddinge sjukhus bra mycket trevligare.

Nu får jag vänta ett par veckor på resultatet av röngen, men jag orkar inte ens vara orolig längre, utan hittar dom något nytt så gör dom och det är ju ändå inget jag kan påverka på något sätt.


Av rosatjejen - 6 april 2014 16:32

Jag har varit så fruktansvärt missnöjd med mitt hår sedan jag var hos frissan senast. Det är ju aldrig lätt när man går till en frisör man aldrig varit hos förut, men det här kändes värre än så. Jag blev rekomenderad morrocainoil för att få mer glans och motverka frissighet, men det hjälpte inte ett jäkla dugg på mitt hår.
Men idag när jag gick förbi den salong jag normalt brukar gå till(när min frisör inte är barnledig) så köpte jag den här

Jag hade helt glömt att detta fanns, använde det jämt för några år sedan. Och nu är håret superfint igen, jag är så glad, all frissighet är borta och håret fick tillbaka lite av glansen

Nu kanske jag klarar mig tills min frisör kommer tillbaka från mammaledigheten i slutet av sommaren.
Och JA det är faktiskt viktigt för mig att försöka se så pigg och vanlig ut som möjligt även fast jag är sjuk, jag blir ju liksom inte friskare av att strunta i utseendet.

Av rosatjejen - 5 april 2014 23:38

Sveas nya favoritplats är högst upp i ena bokhyllan i vardagsrummet

Här ligger hon och vakar över oss på kvällarna.

Haha...det går verkligen inte att ta kort med blixt på katten utan att hon ser ut som en alien.

Av rosatjejen - 4 april 2014 23:14

Jag hade inga proppar i benen nu, inget som syntes i alla fall. Mina kärl var däremot väldigt smala, men det var ju ingen överaskning. Dom kommentetade också mina smala vrister, vad det nu hade med saken att göra.
Summasumarum var ändå att jag i nuläget inte har några proppar i benen. Och om det funnits några innan jag började med fragminet är tydligen svårt att se.

Jag hade sällskap av dom här två på sjukhuset idag

Och dom höll sams ända tills vi skulle kliva på penden mot Stockholms central, då hände nåt så sen var det rätt sura miner på tåget. Men som tur är så är dom inte så ångsinta som sin mor,så när vi var framme på centralen så var dom lika älskvärda mot varann som dom brukar vara.

Av rosatjejen - 3 april 2014 23:36

Tänk vad lite som behövs för att förändra mycket
Jag köpte nya lakan

Riktigt färglada är dom. Jag hade vita innan och det är ju alltid fräscht, men också väldigt omysigt. Nu känns rummet mycket mer varmt och ombonat och det bara genom att byta lakan.

Av rosatjejen - 3 april 2014 18:37

Jäklars vad ont jag haft i gallan/levern de senaste dagarna.
Det började så smått natten till igår och sen kom det och gick ända till denna natten. Det är en smärta som är på gränsen till outhärdlig när den sätter igång ordentligt, det gör 10gånger ondare än att föda barn, eller bryta benet, tro mig jag har gjort det några gånger, fött barn alltså, benet har jag bara brutit en gång.
Det värsta när jag har så där ont är att jag inte fixar det utan smärtstillande längre och det enda som dämpar smärtan lite grann är Ipren och det får jag ju egentligen inte äta för blödningsrisken, men vafasen gör man liksom. Men 3 ipren på 2 dygn är på tok för mycket så nu är det bara hålla tummarna att det inte blir några biverkningar.
Min leverläkare ska ringa mig i nästa vecka och då måste jag komma ihåg att fråga om det finns något annat jag kan ta som inte ger ökad blödningsrisk.
Orsaken till att jag haft så ont det sista tror jag beror på att jag fått i mig lite för mycket äggprodukter, lite tål jag ju, men många bäckar små.... Och det har när jag tänker efter varit ganska många bäckar de senaste dagarna. Jag har ju även fått lite nässelutslag de 2 senaste dagarna och få framför allt på bröstkorgen och halsen, vilket är mycket irriterande men också något som brukar bli när jag fått i mig lite för mycket ägg och då framför allt äggvita som jag är mest allergisk mot, äggula tål jag ju om ön bara i liten mängd.
Idag har jag hållt mig till enbart lättyoghurt och min egen musli som är snällt mot magen, och peppar peppar så har jag ännu inte haft nån känning alls från gallan eller magen. Nu får det bli 100% äggfritt en lång tid framöver.

Imorgon ska mina blodkärl i benen undersökas för att se om det finns eventuella rester eller ärr efter gamla blodproppar där.
Imorgon kommer också nån som jag och Olivia längtar mycket efter.

Av rosatjejen - 2 april 2014 23:51

Nyklippt tjej

Hon är så himla nöjd och det glädjer mig.
Själv är jag också nyklippt men det blev mindre lyckat, så nån bild tänker jag inte bjuda på än på ett tag.
Det är faktiskt så att det har nog i princip aldrig hänt att jag gått från frisören och kännt mig så där helnöjd, jag behöver liksom ett par veckor att vänja mig och måste även få tvätta och forma några gånger innan det känns som mitt eget hår igen.

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards