Alla inlägg under mars 2014

Av rosatjejen - 13 mars 2014 13:18

Jag kunde ju inte låta bli att äta av godiset jag fick igår fast jag inte borde. Döm om min förvånig när jag ställde mig på vågen imorse och upptäckte att jag gått ner ett halvt kilo, jippie kanske borde äta godis lite oftare ;-)

 

Nu sitter jag ute i solen och njuter, så härligt att känna dom varma solstrålarna mot min bleka hud.

Det gäller att passa på för till helgen ska det tydligen bli minusgrader igen.

Av rosatjejen - 12 mars 2014 23:31

Fick lite god choklad idag

Det passade ju utmärkt så här dagarna före mens när pms och sötsuget är som allra värst. Trots att jag lätt kunnat tryckt i mig halva asken, så behärskade jag mig så pass att det bara blev 4 bitar.

För övrigt så är huvudet fullt av funderingar och frågor och jag pendlar mellan hoppfullhet och förtvivlan.

Av rosatjejen - 11 mars 2014 20:47

Jag orkar inte, jo förresten det klart jag orkar, men just nu känns det faktiskt lite hopplöst.
Jag var hos min leverläkare idag och tyvärr hade lyckan vänt även där, för mina levervärden var förhöjda igen. Vad det beror på kan dom inte säga, men det kan bero på min senaste lungemboli, eller på att fragmindosen höjts. Det kan även bero på något cirkulatoriskt, men ingen kan säga säkert vad det beror på just nu.
Som vanligt när jag får tråkiga och jobbiga besked så snurrar tankarna runt i huvudet och frågorna och funderingarna blir till slut så många att jag liksom måste stänga av mina egna känslor en stund för att orka. Det är som att jag behöver några dagar att sortera allt i huvudet innan jag riktigt kan ta in vad som händer.
Själv tror jag mer och mer att alla mina besvär med koagulationen, lungembolierna, värken i benen och de höga levervärdena hänger ihop på något sätt, frågan är bara hur....

Nästa vecka har jag ett inbokat besök hos min läkare på antikoagulationsmottagningen och då hoppas jag att jag får lite mer klart för mig vad det är som egentligen hänt och vad som förväntas hända framöver.

Av rosatjejen - 9 mars 2014 20:12

Det har blivit lite mycket idag

Mest snask, men gott var det.
Imorgon får det bli lite ordning och reda igen.

Jo men just det har ju glömt att berätta att jag är nere på 59kg igen. Det tog ungefär en vecka, precis som jag gissade att det skulle göra.

Om jag bara kan hålla mig runt 59kg nu så är jag rätt nöjd med vikten faktiskt.

Av rosatjejen - 9 mars 2014 17:23

Jag blev så sugen på popcorn nu i eftermiddag, och eftersom jag hade bestämt att jag skulle äta allt jag vill idag så passade jag förstås på.
Den första påsen blev helt bränd i micron, nästa likaså... Tillslut så var det bara att inse att micron hade gett upp endast 5år gammal, faan också...
Nu var det ju så att jag fortfarande ville ha popcorn så att ilskan och irritationen gick nästan att ta på, tills jag kom på att jag ju hade en gammal micro i källaren av någon anledning. Jag gick alltså ut och ner i källaren för att hämta denna gamla micro bara för att jag ville ha popcorn.
Det var ju bara det att jag glömt hur tung en gammal micro faktiskt är, och särskilt jobbigt att släpa upp den för en trappa och sen bära den över hela gården och sen upp för ytterligare en trappa. När jag kommit halvvägs fick jag ge upp och lämna den på gården för att gå och be om hjälp för jag orkade bara inte.
Jag fick förstås en lite tillrättavisning om att jag inte ska hålla på med sånt själv utan vänta tills jag kan få hjälp (kunde inte gärna erkänna att jag inte kunde vänta eftersom jag ville ha mina popcorn NU)
Hur som så fick den gamla micron byta plats med den trasiga och då kom jag på varför den hamnade i källaren, jo bara för att den är så himla ful, den har brandgula (oranga) detaljer och det finns väl ingen fulare färg.

Nu är den iallafall rengjord och jag har äntligen fått mina popcorn och det var så gott.
Nu får jag hoppas att jag hittar nån ny, lite modernare och snyggare micro på rea snart, men så länge så får den här duga.

Av rosatjejen - 7 mars 2014 09:49

Igår fick Svea vara ute en liten stund med koppel igen.

Det var tredje gången jag tog ut henne och hon är fortfarande livrädd hela tiden och vill bara gå in igen.
Men jag tror och hoppas att hon kommer vänja sig snart vid att vara ute korta stunder.
Hon är i alla fall helt slut när vi kommer in igen och sover och är mycket lugnare än vanligt.

Av rosatjejen - 6 mars 2014 19:44

Jag tycker faktiskt att man kan skoja om det mesta. Tror man kan hitta något komiskt i nästan alla situationer.
Det finns naturligtvis vissa saker man absolut inte får skämta om, som är direkt olämpligt och plumpt, tragedin på utøya i Norge, tzunamin i Thailand, Estonia mm......
Men det mesta går faktiskt att skoja om och jag tror inte att någon människa någonsin mår dåligt av ett gott skratt.
Själv tycker jag att det känns lite befriande att kunna skoja till det och få folk att dra lite på munnen.

Av rosatjejen - 6 mars 2014 09:52

Det här kanske man skulle prova........;-)

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards