Alla inlägg under februari 2014

Av rosatjejen - 20 februari 2014 17:56

Nu ringde läkaren igen, och dom har beslutat att jag ska börja med en högre fragmindos än innan.. Så nu har jag varit på Apoteket och hämtat ut nya sprutor.
En ny ct-röngen och en undersökning av benen är också planerad.
Det känns som om allt plötsligt ställdes på ända nu. Jag trodde ju verkligen att man inte kunde få nya proppar under fragminbehandling, men nu blev jag ju direkt orolig för att jag ska få ännu fler i lungorna, eller gud hjälpe, någon annanstans som i hjärta eller hjärna. Att sen läkaren säger att hon förstår min ängslan gjorde ju inte saken bättre direkt.
Nu måste jag försöka tänka och fokusera på något annat för att inte bli galen av rädsla för vad som ska hända härnäst.

Av rosatjejen - 20 februari 2014 15:35

Läkaren på antikoagulationsmottagningen ringde idag, hon ha fått svaret på scintigrafin jag gjorde igår.

Jag har fått fler proppar i lungorna, trots 6månaders behandling med fragmin, jag brukar inte svära i skrift, men Helvetes jävla skit alltså. Detta är ju eländes elände och inget bra alls.
Nu vet jag inte riktigt vad som kommer att hända framöver, mer än att medicineringen måste ändras snarast.
Läkaren på antikoagulationsmottagningen skulle återkomma till mig med mer info imorgon när hon hunnit prata med sina kollegor om vad som är bäst i detta skede.
Jag blir så himla ledsen och bedrövad. Trodde ju verkligen att man inte kunde få fler proppar under pågående fragminbehandling.

Av rosatjejen - 18 februari 2014 22:04

Var på Huddinge sjukhus idag för att göra en så kallad scintigrafi av lungor för att se om mina proppar har minskat något eller på annat sätt ändrats.
Tyvärr så hände något så jag fick visst i mig lite för mycket av det radioaktiva ämnet som ska inhaleras, så dom kunde inte göra det sista röntgen momentet.
Dom skyllde på att jag hade andats lite för bra, hur nu i hela friden man kan lyckas med det när man har en lungkapacitet som är nedsatt med över 60%, mycket märkligt, eller snarare jäkligt dålig bortförklaring för att dom klantat sig.
Konsekvensen av detta är att jag måste åka dit imorgon igen.
Ja ni kan ju gissa om jag var arg och irriterad när jag gick därifrån, Morr!
Jag fick en blomstercheck av dom som lite plåster på såren, visserligen vänligt, men ingen större tröst när jag nu måste åka hela vägen fram och tillbaka imorgon igen :-(

Av rosatjejen - 14 februari 2014 21:00

Alla hjärtansdag är ju egentligen en rätt överskattad dag, men ändå lite mysig.
Jag hade inte förväntat mig några blommor idag, så jag köpte en bukett med rosor när jag var och handlade

Men så blev jag glatt överaskad och fick den här fina buketten

Och även Olivia fick en egen ros

Rosor är jämte tulpaner mina absoluta favorit blommor.

Förövrigt så har jag fått den allra bästa alla hjärtansdagpresenten någonsin idag, men också den mest oromantiska gåvan ever. Nämligen lite städhjälp en gång i månaden.

Nu ska jag och Olivia festa till med lite god choklad och varsitt vaniljhjärta

Av rosatjejen - 14 februari 2014 10:03

Dagens frukost, samma som alltid.
Kaffe med en skvätt laktosfri lättmjölk, spirivainnovair och som grädde på moset en spruta med fragmin.

Av rosatjejen - 13 februari 2014 18:37

Jag skulle tagit bussen till Södersjukhuset för den årliga mamografin imorse. Men med värsta mensvärken och blödningarna så gick det bara inte att ta sig dit.

Just kraftigare mensblödningar är nästan den enda biverkningen av Fragmin som jag märker av faktiskt. Ja förutom att jag får enorma blåmärken om jag slår mig, men det händer ju inte så ofta längre, har lärt mig att vara lite mer försiktig.

Det är helt perfekt att man bara kan slänga iväg ett mail till mammografin om återbud. En kvart senare hade jag fått ett trevligt svar och en ny tid nästa vecka. Det kallar jag service.

Något annat som gjorde mig så fantastiskt glad idag var att min leverläkare ringde angående leverprovernajag lämnade häromdagen, och dom var i stort sett helt normala denna gången, så underbart skönt att få höra.
Magnetkameraundersökningen hade hon tyvärr inte fått svar på ännu, men hon tyckte ändå att det var dags att träffas snart igen, så då tar vi det då.
Fick en tid i början av mars och då är det även dags att lämna nya leverprover.
Mina levervärden kommer kollas regelbundet en tid framöver även om proverna fortsätter vara normala, för det har jag ju lärt mig att dom snabbt kan vända uppåt igen utan att jag märker någonting alls.

Av rosatjejen - 12 februari 2014 15:13

Nu är jag nere på 59kg igen.
Det tog nästan 4veckor att gå ner dom där 1,5 kilona som jag hade lagt på mig.
Egentligen skulle jag ju vilja gå ner ett par kilo till, men orken är inte lika stark som viljan just nu, så det får vänta.

Jag äter fortfarande enligt 8/16 metoden och jag räknar kalorier med hjälp av Lifesum appen.
Potatis, pasta och vittbröd undviker jag i möjligaste mån, men annars äter jag det mesta.

Av rosatjejen - 11 februari 2014 21:56

För 6år sedan tapetserades mitt vardagsrum om och sedan dess har det varit tomt på väggarna.
Inte för att jag inte hade några tavlor att sätta upp, utan mer för att jag kände att dom jag hade liksom inte passade till de nya väggarna och möblerna. Och jag har ju vädigt svårt att bestämma mig ibland, särskilt när det gäller heminredning. Är hellre utan än köper något jag inte är riktigt säker på att jag verkligen kommer tycka om, och det betyder att väntan ibland kan bli väldigt lååång.
Men så för 4år sedan när min älskade farmor dog, så fick jag några fina tavlor som hängt hos min farfar och farmor när jag växte upp som jag tyckte mycket om redan då, och som dessutom är tillverkade av ett par som var goda vänner och grannar till dom. Jag skulle tro att tavlorna är tillverkade någon gång i mitten på 70-talet.
Av någon anledning så blev dessa fina tavlor sen liggandes på en hylla för att jag inte riktigt kunde bestämma mig för var och hur jag skulle hänga upp dom. Men så idag kom jag mig äntligen för med att spika upp dom.
Tänk att något som jag gått och dragit mig för att göra så länge, bara tog 10 minuter när jag väl kom till skott.

Dom är tredimisonella i trä, täljda förhand och sen handmålade. Alla med motiv ur John Bauers sagor.
Jag är jättenöjd och tycker att dom passar min inredning som handen i handsken.

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards