Alla inlägg under oktober 2013

Av rosatjejen - 19 oktober 2013 13:26

Jag mår jättekonstigt. Det började igår eftermiddag med att jag plötsligt mitt i min träning blev helt matt i kroppen och kände mig yr och svimfärdig, så det var bara att avsluta direkt. Jag försökte dricka mycket och bara vila, men det hjälpte inte och efter en stund så fick jag även en ilande huvudvärk som vägrade släppa trots alvedon.
Ja så där fortsatte det hela kvällen.
Idag känns det lite bättre, men huvudvärken är kvar och så fort jag reser mig hastigt eller tar i minsta lilla så blir jag helt yr.
Olivia har varit jätteduktig och passat upp på mig med vatten och annat, men det känns ändå fel att hon ska behöva bekymra sig om hur jag mår och bli orolig för mig. Jag tycker inte att barn ska behöva oroa sig för sina föräldrar när dom fortfarande är just barn. Sen när man blir vuxen och föräldrarna är gamla då är det däremot naturligt att oroa sig och försöka hjälpa så gott man kan.

Nu har vi fått vuxensällskap här hemma resten av helgen och då känns det genast mycket tryggare och lugnare för oss båda. Jag önskar att vi hade det lite oftare, men nu är det som det är och det är ingenting som jag kan påverka.

Olivia har önskat korvkiosk till middag, det är något hon alltid önskade när hon var mindre, men då innebar det att vi lekte att hon hade en korvkiosk där vi i familjen fick handla av henne. Nu för tiden innebär det att vi bara äter korv och bröd med olika tillbehör, men benämningen korvkiosk hänger fortfarande med.
Jag tänkte se om jag kan hitta nån lite finare korv med lite mer kötthalt i än den vanliga varmkorven.

Av rosatjejen - 18 oktober 2013 15:04

Jag äter fortfarande enligt lchf modellen, men nu en mer liberal variant än innan.
Vad som är strikt, normal och liberal förklaras bra på denna bild

Skillnaden mot förut när jag åt den mer strikta varianten är att jag nu inte går ner något i vikt, men jag håller mig ändå viktstabil, trots att jag nu unnar mig lite mer godsaker ibland.

Den periodiska fastan 8/16 mår jag toppen av och egentligen så har jag mer eller mindre ätit enligt den förr utan att jag då visste hur bra det egentligen är för kroppen och vikten.
Jag har aldrig varit någon frukost männinska utan de få perioder i livet när jag faktiskt åt frukost var mest för att man liksom skulle, inte för att jag var hungrig.
Nu tar jag bara en stor mugg kaffe med en skvätt mjolk i när jag vaknar vid 8 och sen äter jag inget förrän jag börjar bli hungrig vid 13-tiden.

Vikten pendlar mellan 61 och 62kg och det är jag rätt nöjd med just nu.
Den dagen jag vill gå ner lite mer så är det ju bara att börja med den mer strikta varianten igen.

Av rosatjejen - 17 oktober 2013 19:29

Fy vad jag fryser idag.
Vi har väldigt kallt inne just nu. Jag tror att värmen i elementen inte riktigt hinner med när utomhustemperaturen växlar för snabbt.

Det är såna här dagar som jag är glad över att vi har den här "fusk"kaminen.
Det räcker att ha den på i en halvtimma för att få det riktigt varmt och skönt i rummet, och då är vårt vardagsrum ändå ganska så stort.

Av rosatjejen - 17 oktober 2013 10:40

Jag somnade nästan direkt när jag la mig inatt, det tog nog max 15minuter innan jag sov.
Att jag sen sov alldeles för länge nu på morgonen känns ju sisådär, men hellre det än att ligga vaken och inte kunna somna.

Av rosatjejen - 17 oktober 2013 01:25

Nu har jag hållt mig vaken och uppe bara för att se om jag somnar lättare nu så här nästan mitt i natten. Allt för att slippa att ligga och snurra i sängen och inte kunna somna.
Den enda risken med detta är att jag kommer vara ännu tröttare imorgon bitti, eller idag blir det ju nu, men vad gör det när jag redan är helt slut ändå, känns som om det inte kan bli så mycket värre.
Men nu ska jag vara glad och possitiv och hoppas att detta är en toppen idé som kommer lösa mina insomningsproblem en gång för alla.
Godnatt och sov så gott.

Av rosatjejen - 16 oktober 2013 18:55

Makalöst gott.
Hon ville ha sällskap och vem är så dum så man tackar nej till något så här gott

Av rosatjejen - 16 oktober 2013 14:20

Ända sedan vi kom hem från Kreta så har jag varit sugen och längtat efter grillad fetaost.
Nu äntligen har jag kommit mig för att göra det själv här hemma.

Det ser kanske inte så gott ut, men det är det. Jag lovar.
Kommer garanterat göra detta fler gånger.

Receptet hittade jag på Tasteline.se

Mat
Av rosatjejen - 15 oktober 2013 23:37

Känner mig trött och sömnig, men vill ändå inte krypa ner i sängen.
Varenda kväll/natt har det varit så den sista veckan, att så fort jag lagt mig ner i sängen så försvinner den där sömnigheten och jag kan bara inte somna.
Jag avskyr att ligga där nerbäddad och inte kunna sova.
Så nu tänkte jag att jag typ kan sitta här i soffan halva natten tills jag är halvt medvetslös och då hasar mig in i sovrummet och ner i sängen.
Fast nu när jag tänker efter så låter det som en jäkligt dålig idé faktiskt för hur kul är det att sitta här i mörkret och frysa liksom.

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards