Alla inlägg under juli 2013

Av rosatjejen - 9 juli 2013 14:56

För bara drygt en månad sedan så såg det ut så här i mina blomlådor

Men nu har dom verkligen växt till sig och blivit så här stora och fina

Det känns lite tråkigt att vi ska åka bort nu när dom äntligen börjat blomma så fint.
Nu blir det min mamma som kommer att få njuta av dom istället.

Det är varmt och skönt här idag, så jag funderar på om jag ska gå ner till stranden där delar av min familj håller till, eller om jag ska stanna inne och vila, känner mig lite trött och flåsig idag.

Av rosatjejen - 8 juli 2013 11:11

65,7kg visade vågen på idag, inte bra alls, det är minst 1,5kg för mycket.
Jag kände redan igår eftermiddag att jag nog gått upp lite för mycket för det kändes veckigt och svettigt på halsen. Jag har nämligen märkt att så fort jag väger mer än 65kg så blir min hals alldeles veckig och dubbelhakan växer till sig direkt.
Nu får jag dra ner rejält på kolhydraterna igen så kanske jag i alla fall hinner gå ner ett kilo tills på lördag.

Idag började jag morgonen med en sån här.

Smoothie gjord på vaniljyoggi, kokosmjölk och jordgubbar. Syndigt gott.

Av rosatjejen - 7 juli 2013 10:20

Idag ser det ut så här hos oss

Olivia vaknade med migrän idag. Hon har haft ont hela morgonen, men nu kräktes hon för en liten stund sedan och då brukar det kännas bättre efter en stund.
Barnmigrän är verkligen en jobbig sjukdom, och den slår till med full kraft när man minst anar.
Nu var det ganska länge sen som hon hade ett så här pass kraftigt anfall, det är nog nästan 3 veckor sedan sist. Däremot har hon haft mindre känningar flera gånger senaste veckan, men då brukar det hjälpa med att ta en ipren och en alvedon och sen vila en stund.
Olivia fick diagnosen barnmigrän när hon var 5år, men vi tror att hon haft det sedan 2-3års åldern, för det var då hon började med att plötsligt bara kräkas rakt ut och sen somna, och sova en stund för att sen vara som vanlig igen. I början så hände detta kanske en gång i kvartalet, men sen kom det med kortare intervaller och det var först när det började hända nån gång i veckan som vi började förstå att något var fel.
Nu för tiden är det lite lättare eftersom hon har lärt sig att känna efter och tala om när det är på gång, och om hon tar en tablett i tid så brukar det inte bli så allvarligt.

Av rosatjejen - 6 juli 2013 00:11

Jag har ju som jag tidigare nämnt varit väldigt hes ända sedan i oktober då jag blev förkyld (10 månader sedan) Jag blev ju då ordinerad att ta 4 puffar symbicort morgon och kväll, och den ordinationen byttes sen ut mot symbicort forte 2 puffar morgon och kväll, vilket är maxdosen/dygn.
När jag var hos lungspecialisten nu senast så bytte hon ut min symbicort mot ett annat preparat som heter innovair. Anledningen till det var vad jag förstod att innovair är lättare att inhalera än symbicorten, men även för att hon trodde att alla mina blåmärken kunde vara en biverkning av all symbicort.
Ungefär en vecka efter att jag slutat med symbicorten så upptäckte jag plötsligt att den värsta hesheten var borta och jag kunde till och med sjunga en trudilutt. Jag är ju fortfarande lite hes , men inte på långs vägar så mycket som innan. Blåmärkena däremot är jag mer osäker på om dom blivit färre eller ej, det är nog lite för tidigt att säga ännu.
Jag är i alla fall otroligt tacksam över att slippa den värsta hesheten, för det har verkligen varit jättejobbigt att inte kunna prata som vanligt.

Av rosatjejen - 5 juli 2013 20:12

Svea snart 11 månader

Av rosatjejen - 5 juli 2013 15:01

Min nya passion

Hallon/lakritsskallar. Dom är ju så ljuvligt goda, smaklökarna riktigt skriker av njutning varje gång jag stoppar en i munnen
Om jag fortsätter med den här ovanan att äta och godis och kakor vareviga dag så kommer vikten skena iväg uppåt med en väldans fart innan den här sommaren är slut.

Men ännu så länge så är det ganska stabilt med vikten.
Jag är nöjd så länge den ligger runt 64kg, men absolut inte över 65.

Av rosatjejen - 5 juli 2013 11:10

Jag har länge kännt att det varit irriterat i min hårbotten, så när Filippa luskammade mig häromdagen så sa hon att det syntes att min hårbotten var torr och irriterad. Hon hade själv haft problem med torr hårbotten efter sin senaste avlusning och då köpt denna gel på apoteket, och jag lovar att den gör underverk.
Jag köpte min i tisdags och idag bara 3 dagar senare så kliar och svider det inte alls lika mycket som innan.
Jag har duttat i lite på kvällarna innan jag lagt mig, så det får sitta i över natten.
Jag minns inte exakt vad flaskan kostade men nånstans mellan 60- 80kr har jag för mig. Dyrt var det i alla fall inte.

Av rosatjejen - 4 juli 2013 12:23

Jag har funderat mycket pä det här med allt prat om sjukdomar.
Det jag märkt sista halvåret är att när jag tar mod till mig och berättar för någon att jag är sjuk och varför, så verkar det liksom som om folk måste berätta om alla sina vänners sjukdomar och krämpor för mig bara för att liksom. Det vore ju en sak om dom berättade om sig själva, men jag är faktiskt inte det minsta intresserad av hur grannens systers mans styvbarns dagisfröken mår......
Många ifrågasätter också min sjukdom och mina besvär med att säga, att det kan ju inte vara möjligt, du som ser så frisk ut, du blir säkert bättre snart. Jag får också ofta frågan om det kan vara psykiskt....
Lite bittert inlägg kanske, men jag blir bara så trött ibland. Dom som beter sig så här vill nog bara väl, men det blir ju så fel.

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards