Alla inlägg under september 2012

Av rosatjejen - 9 september 2012 18:03

 En sak kan jag redan konstatera efter bara 2 veckor med viktväktarna, och det är att detta inte är någon snabb viktminskning.

Med Nutrilett har jag ju gått ner mycket snabbt de första veckorna.

Det har jag även gjort med Lchf, där jag gått ner minst ett kilo i veckan.


Nu har jag gått ner som mest 1,1 kg, eller jag hade gått ner 1,1kg, men efter helgen så har jag ju gått upp 0,7 kg av dom, trots att jag följer viktväktarnas rekomendationer till punkt och pricka.

Om det ska fortsätta i den här tröga takten så vet jag faktiskt inte om jag kommer stå ut i drygt 2 månader till med viktväktarna.

Då får det nog bli Lchf igen tror jag.


Tålamod är inte min bästa vän, men som sagt jag ska inte ge upp riktigt ännu.

Av rosatjejen - 9 september 2012 12:09

Gårdagen tillbringade jag med min äldsta dotter E.

Vi hade planerat lite shopping i Sickla köpkvarter, för att sen hyra några dvd filmer att titta på, och så naturligtvis god middag.


Vi möttes upp i Sickla som planerat, och ganska snabbt blev vi fika sugna, så det slutade med att jag drack en stor latte och åt en morotsmuffin, som var otroligt god.


När vi shoppat klart så gick vi av en slump förbi Ersons fisk, och då bestämde vi oss för att köpa med deras fiskgratäng med kantarellsås hem.

 


På väg hem stannde vi till vid den lokala videobutiken och hyrde 2 filmer, och så köpte vi lite godis också.

 


Maten var ljuvlig, och den första filmen, The notebook var bra. Den andra filmen, Midnight in Paris var däremot riktigt dålig.


När jag senare innan jag skulle gå och lägga mig, förde in i min viktväktarapp vad jag ätit under dagen, så fick jag en smärre chock, 51 points hade jag lyckats göra av med trots att jag faktiskt inte svullade i mig särskilt mycket godis.

 

helt otroligt vad lätt det är att det skenar iväg.


Idag blir det strikt viktväktardiet igen, för vågen var inte snäll mot mig idag, 64,8 visade den och det är inte ok.


  

Av rosatjejen - 7 september 2012 09:26

Idag var det dags för vägning igen, och gissa vad, Jag hade trots allt gått ner 0,6 kg på en vecka.

Sammanlagt har jag nu gått ner 1,1 kg på 2 veckor med hjälp av viktväktarna.

Det är ju inte den snabba viktnedgång som jag är van vid när man kör med Nutrilett eller lchf, men det är ju tydligen bättre att gå ner sakta enligt viktväktarna

Nu är ju inte tålamod min starka sida, utan när jag väl bestämt mig för något så ska det ske direkt, helst redan igår ;-)


Jag använder  viktväktarna app, mycket mer än vad jag använder mig av datorn och hemsidan.

För mig känns det mycket enklare att fylla i viktväktarappen direkt, än att vänta tills jag sätter mig vid datorn, då det också är stor risk att hunnit glömma något som bör fyllas i.


Här är mina resultat hittills med viktväktarna

   




Av rosatjejen - 6 september 2012 12:52

Idag provade jag viktväktarnas egen potatis och purjolökssoppa till lunch, och den var faktiskt god och framför allt mättande.

Till soppan så åt jag 2 ryvita knäcken med mildost och en banan, så nu är jag proppmätt.


Hitills så är jag nöjd med den mat jag provat ur viktväktarnas sortiment. Tyvärr så tycker jag att det blir lite dyrt att enbart äta av deras egna produkter, men nån gång ibland när man är hemma ellr behöver ta med sig lunch till jobbet så är det perfekt.


Imorgon är det dags för vägning igen, och jag hoppas verkligen att jag gått ner åtminstone några gram.

   

ser nu att soppan ser rätt oaptitlig ut på bilden, men den smakade mycket godare än vad den ser ut. 


Av rosatjejen - 5 september 2012 22:14

Tror snart att jag blir tokig, för nu kliar det i håret igen :-(
Troligen är det bara fantom klåda som lätt uppstår så fort man bara hör order löss.
Hoppas hoppas att det inte är nya löss....

Av rosatjejen - 5 september 2012 13:14


Nu har jag äntligen provat på två av de frysta färdigrätter från viktväktarna  som jag köpte när jag började med viktväktarna

Igår provade jag kyckling verona, som bestod av pasta med kyckling och en krämig sås med grönsaker (mest broccoli)  Min första reaktion var att det var så lite mat, blev orolig att jag inte skulle bli mätt på det lilla, men med en frukt till efterätt så klarade jag mig hela kvällen. Smaken var det inte heller något större fel på, inte det godaste jag ätit men helt okey för att vara färdigmat.

Idag till lunch provade jag Lax Mozzarella, det var småbitar av lax i en krämig sås med mozzarella och broccoli, och till det några potatisklyftor. Även denna rätt var snålt tilltagen, men ändå förvånansvärt mättande. Men framför allt så var den god, så den kommer jag att köpa igen helt klart.

Fördelen med dessa portionsrätter är att dom finns i vanliga livsmedelsbutiker, bland de andra frysta enportions rätterna.

Särskilt dyra är dom inte heller och man slipper hålla på och räkna points, det är färdig räknat och klart, och står väl synligt på paketet.

Kyckling innehöll 9 points, och laxen 8 points.


Av rosatjejen - 4 september 2012 22:35

Det här med viktväktarna alltså, jag vet inte riktigt vad jag tycker. Hur jag än försöker planera så är det svårt stt hålla sig under de 26 points jag får äta, om jag inte ska gå omkring och vara hungrig vill säga.
I stort sett varje dag måste jag ta lite av veckobonusen för att det ska gå ihop sig, och det får mig att känna mig lite misslyckad.
Det plus det faktum att det knappt hönt ett skit på vågen sen i fredags, gör art det bara känns jobbigt och onödigt att hålla på med meckandet det innebör att väga och räkna allt jag äter, för att sedan omvandla resultatet till points.

Men nu har jag ju lovat att ge det en ärlig chans, men det är inte utan att jag saknar Lchf en smula.

Av rosatjejen - 4 september 2012 17:11

Prioderm är enligt mig det mest effektiva och framför allt det enklaste sättet att bli av med huvudlöss


Efter 24 år som mamma, och 9 år som fyrbarnsmamma, och det till enbart tjejer alla med långt och tjockt hår, som drabbats av huvudlöss och smittat varann otaliga gånger.
Så anser jag mig ha tillräcklig erfarenhet av detta för att våga påstå att prioderm är det enda som tar bort huvudlössen direkt, utan allt för mycket slit och jobb med ungar som skriker så fort luskammen tas fram.


Dessutom kan man bli rätt fattig på alla dessa hokus pokus preparat som inte fungerar fullt ut, så man måste göra om gång på gång.


Orsaken till att jag är en aning upprörd är att jag blev ifrågasatt på Apoteket av en ung tjej som aldrig kommit i kontakt med varken huvudlöss eller egna barn, och ändå stod hon där och predikade för mig att jag ändå borde köpa ett annat medel som var hälften så effektiv som prioderm och nästan dubbelt så dyrt, dessutom skulle man luskamma det stackars barnet 3 ggr om dagen :-O


Haha.....skulle vara kul att möta denna tjej när hon själv blivit mamma och barnen drabbats av huvudlöss.......

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards