Alla inlägg under april 2011

Av rosatjejen - 4 april 2011 22:20

Tittade på en unge i minuten nu ikväll, med lite blandade känslor.

En del av mig känner lite sorg över att aldrig mer få vara med om den otroligt häftiga upplevelsen som det är att föda barn. Den andra delen av mig är glad över att aldrig mer behöva uthärda den oerhörda smärta det faktiskt är att föda, trots att man ju glömmer det värsta när bebin väl är ute.

Själv har jag väl haft ganska normala förlossningar, utom den fjärde gången, då jag blev igångsatt 5 veckor för tidigt för att det inte fanns något fostervatten kvar i magen. Den förlossningen tog dryga 36 fasanfulla timmar, som jag inte glömde när hon väl var ute. Tur att det inte var mitt första barn, för då hade det inte blivit mer än ett.

Vad mycket enklare det hade varit om bebisarna hade kommit med storken, då hade man ju både sluppit att vara gravid och må dåligt i nio månader, och dessutom hade man även sluppit den smärtsamma förlossningen ;-)

 

Av rosatjejen - 4 april 2011 17:09

Sitter och letar på nätet efter nytt köksbord och stolar, de vi har nu passar inte in i köket och dessutom glappar bordet när man stoppar i iläggsskivan.

 

Jag skulle allra helst vilja ha ett vitt bord och vita stolar i lite stramare stil än de på bilden som vi har nu.

Jag har hittat flera snygga bord, men de flesta går inte att ändra storlek på.

Till vardags behöver vi inte något stort bord, men när alla barnen kommer hem, och när vi har gäster vill vi kunna göra det större så att alla får plats vid samma bord.

 

Nämen hejhopp, klockan är redan 17,30 och jag har inte fått något vettigt gjort på hela dagen ;-)

 

 

 

Av rosatjejen - 4 april 2011 13:49

Idag hade jag tänkt att börja så smått med nutrilett igen, men den tanken gav sig iväg redan innan frukost, när jag upptäckte att lilla O var sjuk igen.

Eftersom jag alltid har så otroligt svårt att komma igång med bantningen, så blir det ju ännu svårare när jag bara går hemma och har tråkigt.

Jag får bära med mig tanken och sätta den i verket när O är frisk igen.

 

Min tanke är att leva på nutrilett shakes, grönsaker och lite protein varje dag.

Det som alltid har varit ett "problem" för mig är den goda maten som serveras på jobbet.

Vår kock är helt otrolig i köket, och vi blir serverade allt från thai till hederlig svensk husmanskost, och allt smakar lika bra.

Förra våren när jag lyckades gå ner nästan 9 kg (som jag nu gått upp igen ), så lagade hon special luncher till mig varje dag, med mycket kokta grönsaker och andra magra nyttigheter. Nu har vår chef satt stopp för dessa special luncher för oss som vill banta, utan att motivera varför.

Nu har jag tänkt att ta med mig lunch till jobbet varje dag istället, så får vi se om det fungerar lika bra.

 

 

 

 

 

Av rosatjejen - 4 april 2011 11:52

Lilla vaknade imorse med huvudvärk, som senare visade sig bero på hög feber, och inte migrän som jag först trodde.

Att vara hemma med sjukt barn är bland det tråkigaste jag vet, kan ju iofs bero på att jag måste vara det ganska ofta pga hennes migrän. Har hört av andra att dom tycker att det är ganska skönt och mysigt, och det är det säkert om man bara behöver vara hemma ett par gånger om året.

 

Av rosatjejen - 3 april 2011 10:54

Det blir inget kalas här hemma idag.

Min yngsta dotter som lider av kraftig barnmigrän, och har haft känningar av den nästan varje dag denna vecka.

Dessa migrän anfall brukar dess utom bli värre om hon haft mycket omkring sig.

Så med tanke på att hon ska på barnkalas idag efter lunch, och sen skulle vi haft kalas här hemma direkt när hon kommer hem, så har vi ställt in kalaset här hemma i eftermiddag.

För 2 kalas med stim och stök blir  lätt lite för mycket för henne och då brukar migränen komma som ett brev på posten.

 

 

Av rosatjejen - 3 april 2011 00:31

En mycket lyckad kväll blev det, både för oss vuxna, undomarna och de mindre barnen.

Vi åt fondue, som är utmärkt att äta när man är många, och dessutom vill sitta länge och både äta och prata vid middagsbordet.

När vi äntligen ätit klart så spelade vi lite kort, det gör vi nästan alltid när vi träffas. Jag gillar egentligen inte att spela kort, men texas holdem och plump är ro,igt, dessutom vann jag på plump.

Vid midnatt så var barnen trötta och gästernas yngsta hade somnat i soffan, så dom fick låna vår gamla sulky att dra hem henne i.

Nu är det sängen som gäller , för imorgon ska vi ha födelsedags fika för mig, eftersom vi inte hann med det den dan jag fyllde, så imorgon blir det fullt hus igen med alla mina egna barn, min mamma och de två äldsta döttrarnas killar.

 

Sov så gott 

Av rosatjejen - 2 april 2011 16:26

Vi har fått finbesök, det är min föredetta mans hund Tippex som är här, till Lilla O´s lycka.

Hon är helt galen i Tippex, dom är dessutom jämngamla , så han har ju funnits med i hela hennes liv. Dessutom är han nog den trevligaste och snällaste hund jag nånsin träffat (jag som egentligen inte tycker om hundar, är rädd för dom)

Jag önskar ibland att hon kunde få en egen hund eller katt. men det är inte så lämpligt eftersom jag är allergisk mot pälsdjur, så vi får nöja oss med att låna ibland.

 

Nu är det snart dags att börja med maten, vi får gäster på middag ikväll, så jag ska förbereda köttfondue till 8 personer, det är mao  mycket kött som ska tärnas och bacon som ska rullas, har dessutom blandat ihop en massa olika dippsåser som vi ska ha till köttet.

 

 

Av rosatjejen - 2 april 2011 15:33

Idag tänker jag lite extra på min pappa, som skulle fyllt 73 år idag. Fastän det är snart 5 år sedan han lämnade oss, så känns det fortfarande lika ofattbart att han inte finns mer och att jag aldrig mer kommer att få träffa honom och höra hans röst igen (förutom på film förstås)

Det är sådana här dagar som jag önskar att man hade haft en grav eller minneslund att gå till, både för min och mina barns skull. Pappa hade en önskan att strös i havet, och så blev det, jag och min bror strödde själva ut hans aska en bit utanför Landsort i Stockholms södra skärgård, en fin men kall november dag 2006.

 

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards