Alla inlägg under december 2010

Av rosatjejen - 26 december 2010 14:32

Så där ja !

Jag överlevde även denna jul trots allt. Alla var glada och nöjda och ingen grät.

Även jag fick paket av tomten bl,a en ny fin kamera så nu kanske det blir lite mer foton i bloggen, jag ska bara lära mig att lägga in dom också.

 

Nu laddar jag inför min intensiv bantnings period som startar den 3 januari, men jag ska börja trappa ner lite på läsk och godsaker redan imorgon, men om en vecka blir det bara nutrilett och grönsaker i 4 veckor.

Jag lär behöve allt stöd jag kan få, för det kommer inte att bli lätt, men jag måste ner minst 5 kg innan den 29/1.

 

Ska försöka komma ihåg att väga mig i morgon bitti, men jag gissar att jag väger 72 eller 73 kg.

Av rosatjejen - 19 december 2010 13:04

Har sån ångest över min vikt. Nu har jag blivit så där tjock igen som jag var förra året vid den här tiden.

Vet att jag inte ska dricka läsk och äta godis, ändå klunkar jag cola dagarna i ända och har mycket svårt att låta bli att äta godis, kakor och snacks.

Alla kläder sitter åt, särskilt alla tröjor och blusar, jag har faktiskt bara 3 tröjor som inte smiter åt allt för mycket.

 

Jag vet att nutrilett ger en snabb viktminskning, men att det inte håller i längden, man måste ändra sitt livsmönster också för att behålla vikten för annars blir det denna jojo bantning som jag nu fastnat i .

Det som däremot är mycket bra med nutrilett är att det funkar mycket bra att byta ut vissa måltider med, jag gör så idag men tänker äta vanlig middag. När man gör så blir det inte en lika snabb viktminskning men på sikt ger det resultat.

Jag ska försöka att göra så nu över jul, äta ett eller två mål med mat och resten nutrilett, dessutom ska jag undvika läsk och godis(kan bli svårt i julhelgen, men ska göra så gott jag kan)

 

Håll nu tummarna för att jag inte ska falla för alla frestelser och tappa bort motivationen.

Av rosatjejen - 18 december 2010 21:42

Det känns otroligt skönt att det inte hände något i Stockholm idag, man kan ju aldrig vara helt säker, men jag tror att dom sms som cirkulerade igår om bombhot i stockholm city idag, bara var  för att skrämma upp folk ytterligare.

Vågade dock inte bege mig in till city när jag lovat dottern att inte  göra det, och lika bra var väl det, för jag har haft så ont i magen idag att jag inte visste vart jag skulle göra av mig själv.

En lite promenad blev det dock med lilla fyran till närmsta leksaksaffär för att leta julklapp till småkusinerna, men vi hittade inget lämpligt.

Jag ska försöka ta mig till någon galleria i morgon och köpa de sista klapparna, för i veckan som kommer är det så mycket annat som ska fixas efter jobbet. Hoppas bara att magen har slutat värka imorgon.

Av rosatjejen - 17 december 2010 19:16

Vad är det som händer ?

 

Min näst yngsta, även kallad trean kom hem idag från skolan och var så otroligt upprörd för att hon hade hört och fått sms om att Åhlens city var bombhotat och att det dessutom ska ske ett flertal bombningar imorgon inne i city.

Hon blev inte direkt glad på mig när jag sa åt henne att lugna ner sig  och tänka lite logiskt (vilket kanske inte är det lättaste när man är 16 år och uppskrämd)

 

Hur som helst blir jag jäkligt upprörd på människor som startar såna här rykten bland barn och ungdomar och dessutom sänder vidare sms som man inte tagit reda på sanningshalten i.

Det som hänt här i Stockholm är nog så jobbigt för oss som bor och jobbar här, och det blir ju inte direkt bättre utav att några idioter skrämmer upp våra barn ännu mer med en massa osanna rykten.

 

Själv har jag nu blivit tvungen att lova dyrt och heligt att jag inte ska åka in och köpa de sista julklapparna i city, bara för att stilla min 16 årings oro.

Fast ärligt talat tycker jag också att det är jäkligt läskigt det som hänt, ev, händer men den oron tänker jag inte föra över till mina barn.

Av rosatjejen - 17 december 2010 11:58

Vilket väder vi har, snö snö snö och ännu mera snö.

Lilla är inte riktigt lika varm idag, så jag kan nog ta med henne och handla hem lite mat till kvällen.

 

Trean kommer hem idag och hon har en kompis med sig som ska äta middag här och sova över. Hon har ju fått en hel del nya vänner sen hon började på gymnasiet, och den här tjejen har jag aldrig träffat förut.

 

Jag har lovat att göra tacos till middag, kanske inte världens bästa mat att äta när man haft kräksjuka, men det ska nog gå bra.

 

Nu är det bäst att vi ger oss iväg innann det kommer ännu mera snö.

Av rosatjejen - 16 december 2010 22:40

Hittade en jättefin tunika eller blus kanske det var, ja ja det spelar ingen roll men snygg var den och dessutom vae det en sån modell som döljer min mage ( så fort jag går upp i vikt så sätter det sig på magen, så att jag ser gravid ut)

Det är jättesvårt att hitta kläder när man är smal överallt utom på magen (och lite dubbelhaka) de flesta modeller gör att jag ser höggravid ut och det känns ju inte så roligt när livmodern dessutom passerat bäst före datum för länge sen.

Jag gillar egentligen inte Kapp Ahl speciellt mycket, men dom har bra och snygga toppar i storlekar som passar mig.

 

 

Visst är den snygg.

Av rosatjejen - 16 december 2010 20:31

Kom iväg en sväng, trots ovädret.

Det var otroligt skönt att få komma ut en sväng efter att ha suttit inne med sjukt barn sen i söndags.

Nu har jag köpt julklappar till de 3 stora barnen, till mannen, min mamma, så nu är det dom svåraste klapparna kvar, de till lilla och småkusinerna. Vet inte alls vad jag ska hitta på, det är svårt när dom inte önskar sig något speciellt. Jag får se om jag kanske hinner med lite shopping i helgen.

Nu mys i soffan, det vore gott med nåt snask också, men det får jag klara mig utan.

 

 

 

 

Av rosatjejen - 16 december 2010 15:50

Nu har jag titta i almanackan och insett att jag inte har alltför lång tid på mig att gå ner 5 kg i vikt innan vi åker ner till Gran canaria.

Nu har jag kommit fram till att om jag börjar med Nutrilett direkt efter nyår, så har jag nästan 4 veckor på mig nnan vi åker.

Förra gången jag bantade stenhårt med hjälp av Nutrilett så gick jag ner ganska exakt 5 kg på fyra veckor, så det borde gå nu också. Jag bara måste komma i mina sommarkläder innan vi åker.

 

 

 

 

Presentation

Jag skriver om livet i allmänhet, men också en del om vikt, bantning, och om hur det är att leva med mycket nedsatt lungkapacitet mitt i livet.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Min viktminskning

 
Besök ViktPejl

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards